Efter Biancas intima sommarprat: ”Jag kommer alltid känna sorg”

Den 24:e juni klockan 13:00 sändes Bianca Ingrossos sommarprogram i P1. Det blev en känslomässig och öppen berättelse om ett liv i strålkastarljuset som inte alltid varit så lätt. Bland annat så delade Bianca med sig av sina känslor kring den stormiga skilsmässan mellan mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso.

– Jag började förstå när jag var runt fyra år att det var mycket mer bråk hemma hos mig än hos andra av mina kompisar på mitt dagis, säger Bianca i programmet.

Bianca Ingrosso, 23, är i dag en av Sveriges mest inflytelserika personer. Vi känner igen henne från Let’s Dance, Wahlgrens Värld i kanal 5 – och vi känner igen henne som Pernilla Wahlgrens dotter. Relationen till familjen är en av sakerna som Bianca pratar om i hennes ärliga sommarprogram i P1, som sändes i går.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Sommar i P1, Sommarpratare
Foto: Maja Suslin/TT.

”Jag började förstå när jag var runt 4 år”

I programmet berättar hon öppet om hennes upplevelse av den stormiga skilsmässan mellan mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso.

– Jag började förstå när jag var runt fyra år att det var mycket mer bråk hemma hos mig än hos andra av mina kompisar på mitt dagis. Varför kom inte alla dit gråtandes som jag? Och varför är aldrig någon ledsen över ett bråk som precis skett där hemma? Eller som kommer ske när jag väl lämnar dagiset, säger Bianca, bland mycket annat, i programmet.

Det intima sommarpratet hyllades av lyssnarna som ”fantastiskt” och att det ”kändes ända in i själen”. Reaktioner har också kommit från familjemedlemmarna som lyssnat på sommarprogrammet. Både Pernilla och Emilio skriver själv om sina känslor.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Sommar i P1, Sommarpratare
Foto: Wikimedia.

Pernillas sorg – över att hon inte kunde hjälpa

Pernilla Wahlgren skriver på sin blogg om hur ont det gjorde att höra sin dotter sommarprata.

”I dag berättar Bianca sin historia. Om sitt liv & sin uppväxt. En del saker kanske vi inte ser/minns på samma sätt , & det är lätt hänt att det blir fel årtal man minns från sin barndom.Men som Bianca själv skriver på sin Insta , så är detta Biancas historia och inte någon annans. Det finns inga rätt och fel i det hon berättar, bara Biancas historia & hennes känslor. Som mamma vill man ju alltid sina barns bästa , & jag kommer alltid att känna sorg över allt som gick fel , & att jag inte såg hennes Bulimi tidigare & kunde hjälpa henne redan då”, skriver Pernilla i inlägget.

Pappa Emilio publicerade ett känslosamt inlägg på sin Instagram. Tillsammans med en familjebild skriver han om stoltheten han kände när hon pratade, om hur mycket han älskar henne. Men han ber också om förlåtelse.

”Jag har vänt ut och in på mig själv miljoner gånger och kan inte mer än att säga FÖRLÅT mina underbara barn att jag inte gjorde det bättre”, skriver han.

Läs hela hans inlägg här nedanför.

Jag hoppas alla tar del av Biancas starka sommarprogram. Tryck gärna på dela-knappen så att fler får upptäcka det!