Efter blytunga hösten utanför rutan – här är Jenny Strömstedts nya glädjebesked: ”Så roligt”

Jenny Strömstedt tar ett nytt, stort steg.
Efter den blytunga hösten, där hon och maken Niklas tvingades ta farväl av katten Kerstin, har hon nu något kul att berätta.
Och det blir ett riktigt hedersuppdrag!
– På självaste nyårsafton, skriver hon.

Hon är utan tvekan en av tv-Sveriges mest omtyckta programledare. 

Jenny Strömstedt, 50, har i många år varit TV4:s kanske största stjärna. Journalisten har lett Nyhetsmorgon i flera år tillsammans med kollegan Steffo Törnquist, och på senare år har hon även belönats med flera egna programserier. Intervjuserien ”Tillsammans med Strömstedts” är den kanske mest populära, där hon tillsammans med maken Niklas Strömstedt möter andra intressanta kändispar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt. Foto: TV4

Jenny Strömstedt är en mångsysslare av rang. Utanför tv-rutan har den karismatiska profilen bland annat skrivit uppskattade krönikor i kvällstidningen Expressen. Dessutom producerar hon trädgårds- och livsstilspodden ”Röda vita rosen” tillsammans med Victoria Skoglund, som då och då också syns i Nyhetsmorgon för att delge sina bästa trädgårdstips.

Hon har också skrivit flera böcker på temat jämställdhet tillsammans med författaren Kristina Thulin.

Men nu har Strömstedt ett nytt, stort uppdrag på gång.

På torsdagen presenterades nämligen TV4-programledaren som en av de av Sveriges Radio utvalda profilerna som får äran att vinterprata i P1.

Vinterprogrammen kommer sändas varje dag klockan 13.00 från juldagen till nyårsdagen och bland övriga vintervärdar märks exempelvis komikern Marika Carlsson och författaren Malin Persson Giolito.

– Mitt Vinter ska handla om vad man egentligen vet om vad som är viktigt och oviktigt, först eller sist. Som när jag fick i uppdrag att leta efter humorn på Västbanken, det blev en tråkig resa, men rolig att berätta om, säger Strömstedt till Sveriges Radio.

Jenny Strömstedts hedersuppdrag – vinterpratar på nyårsafton

På sin Instagram förklarar Jenny att hon ser fram emot detta – och det blir ett verkligt hedersuppdrag då hennes program kommer sändas på årets sista dag.

Vinter i P1 Jenny Strömstedt Vintervärd 2022/23 P1 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Vinter i P1 Jenny Strömstedt Vintervärd 2022/23 P1 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

– Det blir visst ett vinterprat i Sveriges Radio på självaste nyårsafton i år. Eftersom det jobbigaste redan är avklarat, sommarpratet, känner jag mig lite ledigare att dra några rövarhistorier från mina 30 år som journalist, skriver Jenny Strömstedt på Instagram.

För Jenny Strömstedt kommer detta glädjebesked efter en höst i moll. I slutet på oktober meddelade hon att parets i sociala medier kända katt Kerstin gått ur tiden. Makarna Strömstedt har berättat om sorgen, och det har verkligen varit en tung höst för de båda, och saknaden efter den fyrbenta familjemedlemmen som nyligen gav ut en bok med sin husse och konstnären Lars Lerin, är stor.

Samtidigt har tusentals tittare och följare har sedan dess engagerat sig för deras skull.

Artikeln fortsätter under bilden.

LÄS MER: Jenny Strömstedts känslosamma ord till svenska folket – varma tacket efter stödet i sorgen

I sitt vinterprat verkar det som om Jenny Strömstedt också utlovar en del vändningar. Hon får dessutom en riktigt rutinerad producent vid sin sida.

– Kanske pratar jag också lite om att saker och ting nästan aldrig blir som man tänkt sig. Det vore så roligt om ni ville lyssna. Det ska nog blir något av detta också, och ja producent Henrik Johnsson du får sista texterna snart.

Artikeln fortsätter under bilden.

Så fint att höra, Jenny. Klart vi lyssnar!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!