Efter flera års fejd – Leif GW:s fina försoning med Camilla Läckberg: ”Jag blev väldigt glad”

Efter flera års fejd med författaren Camilla Läckberg har Leif GW Persson valt att begrava stridsyxan. Ett fint initiativ har förenat kändisarna i ett samarbete, och nu bryter GW tystnaden om vad han känner för deckarförfattaren idag, samt vad som orsakat deras gnabb.

– Jag måste svara för mina konflikter, säger Leif GW Persson till Expressen. 

Leif GW Persson är Sveriges mest hyllade kriminolog och dessutom en framgångsrik författare och entreprenör vars bolag gör miljonvinster. Camilla Läckberg är en deckarförfattare vars böcker är storsäljare i många länder. 

GW sågade Läckbergs böcker

Hennes verk har dock inte imponerat på Leif GW Persson

 ”Hon skriver som Nicke Lilltroll pratar”, sa GW i en intervju med Expressen 2007, efter att han jämfört Läckbergs böcker med texter i tidningen “Min häst”. 

Camilla Läckberg bemötte kritiken med att skicka en prenumeration av just “Min häst” till den kände kriminologen. Därefter har en och annan känga slängts öppet mellan de båda kändisarna. 

Leif GW Persson. Foto: SVT
Leif GW Persson. Foto: SVT

Men efter flera års fejd har GW valt att begrava stridsyxan för att istället samarbeta med Camilla Läckberg. 

– Jag tycker det var väldigt fint att få den frågan från Leif och jag blev väldigt, väldigt glad. Det var ingen tvekan om att det var något jag självklart ville hjälpa till med och göra med Leif, sa Camilla Läckberg när hon gästade Nyhetsmorgon för att prata om deras nya samarbete. 

LÄS MER: Camilla Läckbergs kärlekslycka med 13 år yngre maken – intima taktiken håller passionen vid liv

Fina orden om Camilla Läckberg

GW har länge engagerat sig i organisationen “Barnens hopp”, som hjälper utsatta barn och familjer i Ukraina till ett bättre liv. Nu har han frågat Läckberg om hon vill vara med och hjälpa honom, och i och med det avslutat fejden. 

– Fan, jag är snart 100 år gammal, jag måste svara för mina konflikter. Visst fan, men det här handlar om någonting annat mycket viktigare. Så det var väl ingen konst att gräva ner den eventuella stridsyxan. Vi har haft kontakt i flera år när det har handlat om andra grejer, om brott och såna där saker, säger Leif GW Persson till Expressen. 

Texten fortsätter efter bilden

Han fortsätter med att lovorda deckardrottningen som person.

– Jag har inte haft några problem med henne i den där mänskliga meningen, det är en jäkla rak och trevlig person och dessutom har hon en vilja av att dela med sig av sitt överflöd, det är långtifrån alla som har det.

Så fint att kunna begrava stridsyxan för att samarbeta för en god sak. Dela gärna om du också vill hylla initiativet.