Efter hårda kritiken – Marie Serneholts ord om förändringen med tvillingarna: ”Pirr i magen…”

Marie Serneholts familj har börjat ett nytt kapitel i sitt liv.

På sin blogg berättar hon nu om beslutet att låta sina 1-åriga tvillingsöner börja på förskolan – ett beslut hon tidigare fått hård kritik för.

”Så var dagen här”, skriver Marie på sin blogg.

För ett år sedan blev Marie Serneholt stolt mamma till tvillingsönerna Nicholas och Philip. Under året som gott har hon uppdaterat sina följare i sociala medier om pojkarnas utveckling.

Många uppskattar henne för att hon väljer att vara så öppen. Samtidigt innebär det också att hon ibland får utstå en del kritik.

I somras valde hon att berätta att hon och sambon Fredric Palmqvist bestämt sig för att låta pojkarna börja på förskola, vilket fick flera följare att reagera.

”Nu är det så här att vi har valt att våra barn ska börja på förskola i höst när de fyllt 1 år. Och det finns flera anledningar till det. Egentligen känner jag inte att jag borde behöva ”försvara” vårt beslut, men jag tänker att jag kan berätta lite varför ändå”, skrev hon på sin blogg i juli.

Anledningen var bland annat att det var mindre chans att pojkarna skulle få gå på samma avdelning om de började ett halvår senare, då platserna är färre. Marie berättade att det skulle röra sig om några timmar varje dag. Samtidigt förklarade hon att hon behöver lite tid själv.

”Har man inte tvillingar och vet hur EXTREMT det är på alla sätt och vis, så tycker jag inte att man har rätt att tala om att man minsann borde vara hemma si och så länge”, skrev hon.

Marie Serneholt om tvillingarna: ”Pirr i magen”

Kritiken till trots. Marie har stått på sig, och förra veckan var det dags för barnens första dag på förskolan.

”Så var dagen här. Dagen då våra pojkar och vi startar ett nytt kapitel i våra liv. Dagen då killarna börjar skolas in på förskolan”, skriver hon och fortsätter.

”Jag vaknade faktiskt med ett pirr i magen imorse! Man kunde känna att det var en stor dag vi hade framför oss. Ja även om vi bara skulle vara på förskolan 1 timme idag. Det kändes så stort när vi hoppade ur bilen med varsin kille i famnen, med deras ryggsäckar i andra handen och stegade in på förskolans område”.

Och allt ska ha gått bra.

”Som sagt, idag var vi bara där en dryg timme, men det var så roligt att se våra barn interagera med några av de andra barnen. Det gick väldigt bra får man ändå säga! Jag och F bara satt och log när vi såg dem leka”.

Vad skönt att höra att allt gick så bra Marie!

Dela gärna för att säga vad du tycker om det här.