Efter kritiska läget – ’Kicken’ bryter tystnaden om svåra hälsokampen: ”Ska man dö nu?”

Den senaste tiden har Christian ”Kicken Lundqvist kämpat med hälsan.

Nu talar rockstjärnan ut om den tuffa tiden.

– Det var riktigt jobbigt, berättar ”Kicken” i P4 Extra – Gästen.

Musikern Christian ”Kicken” Lundqvist, 49, har sedan en tid tillbaka kämpat med sin hälsa.

I början av maj rapporterade vi om att Christian ”Kicken” Lundqvist drabbats av ett flertal blodproppar.

Musikern som är känd från bland annat rockgruppen ”The Poodles” och Postkodmiljonären, berättade då hur läget varit kritiskt under nästan en veckas tid. 

”Åkte på några riktigt jobbiga blodproppar upp till hjärta å lever så det har varit nattsvart sen början på förra veckan då diagnosen gick åt helt fel håll eftersom både pumpen å levern blev blockerade”, skrev Christian ”Kicken” Lundqvist då på sin Instagram.

I samband med det dystra beskedet om musikerns hälsotillstånd kunde 49-åringen ändå lyckligtvis meddela att han var på bättringsvägen. 

”I eftermiddags började det vända lite och gubbkroppen har sakta börjat svara lite. Fortfarande tufft å en jädra uppförsbacke men kan äta och hjärtat slår inte trioler längre”, skrev ”Kicken” på Instagram.

Nu talar ”Kicken” ut om tiden

Till P4 Extra – Gästen berättar han nu mer utvecklat om tankarna innan och efter beskedet. Om ovissheten, dödstankarna och rädslan. Något som även hänt.se rapporterat om.

– Det var lite tufft i början innan man visste exakt vad som hade hänt. Jag var ganska sjukt faktiskt vill jag påstå, men det jobbigaste var nog i början när man inte visste något för då tänkte man ju det värsta med cancer och sånt och ”shit ska man dö nu?”. Det var riktigt jobbigt, berättar han i P4 Extra – Gästen.

När ”Kicken” berättar om den tuffa tiden av ovisshet får han frågan om han börjat omvärdera eller se annorlunda på livet efter de tragiska händelserna.

Trots att 49-åringen medger att han haft haft tur tror han inte att hans syn på livet och tillvaron kommer bli så annorlunda framöver.

– Man borde ju bara säga ”ja absolut” men jag har varit med om det här förut att man borde tänka att ”åh nu har jag fått en andra chans”. Men man kommer snabbt tillbaka till gamla vanor. Men samtidigt känner jag att man har tur, sån jävla röta, säger han till P4 Extra och fortsätter:

– Men det är något halvår som man får ta det lite lugnare och ta lite mediciner och så.

Vi skickar våra varmaste karmar till ”Kicken” och önskar honom all lycka i framtiden!