Efter Mikael Persbrandts attack – nu slår Thorsten Flinck tillbaka: ”Han förrådde mig”

Mikael Persbrandt anklagade tidigare vännen Thorsten Flinck för ett svek.

Nu slår regissören tillbaka mot Persbrandts attack.

– Jag vet inte om kompisskap är möjligt längre, säger Thorsten Flinck till Aftonbladet.

De var oskiljaktiga vänner i många år, både privat och med gemensamma samarbeten i yrkeslivet.

Men någonstans på vägen skar det sig.

I dag har Mikael Persbrandt och Thorsten Flinck ingen kontakt med varandra längre – och i sin nyutgivna självbiografi ”Så som jag minns det” går Persbrandt dessutom till attack mot sin gamla radarpartner.

Bildkälla: AP Photo/Michael Sohn

Där anklagar Persbrandt sin gamle vän för att ha tipsat Expressen om att han skulle ha tagits in på rehab på ett behandlingshem, något som aldrig hände.

I en intervju med Aftonbladet får Thorsten Flinck höra om anklagelserna – och slår genast tillbaka.

– Där sitter han alltså och småfiser fram att jag skulle ha tipsat tidningen för några sketna tusenlappar. Så jävla dumt. Jag vet inte om kompisskap är möjligt längre, säger Thorsten Flinck till Aftonbladet.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Tidigare i höstas kommenterade Flinck sprickan mellan honom och Persbrandt – och menade då att det var Persbrandt som förrådde honom.

– Förr eller senare kommer vi alltid till varandra på något sätt men jag träffar inte honom. Det dumma i det här är att jag tyckte att han förrådde mig en gång. Det har alltid varit en helig pakt mellan oss och en sådan kan man bara bryta en gång. Gör man det kommer det inte tillbaka, det är som att magin bryts i ett förhållande när man är otrogen. Släpper du in en tredje part i sängkammaren är det något som för alltid är borta. Men jag älskar Micke och kommer alltid göra det, sade Flinck då till Expressen.

Om en återförening mellan de forna vännerna är möjlig efter den nyligen uppblossade konflikten, det återstår däremot att se.

Gilla gärna Nöjeslivet för fler nyheter om vårt svenska kändisliv.