Efter spekulationerna om kärlekslivet – nu sätter Jon Henrik Fjällgren sätter ner foten: ”Snälla respektera”

Under flera år har han synts i rampljuset.

Men efter flera elaka påhopp har folkkäre artisten Jon Henrik Fjällgren fått nog och ger en gång för alla ett besked om hans kärleksliv efter ryktena.

”Snälla respektera”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

2014 tog han Sverige med storm med sin oerhört känslosamma jojk i ”Talang”.

Sedan dess har Jon Henrik Fjällgens karriär gått spikrakt uppåt.

Han har medverkat tre gånger i Melodifestivalen: 2015 med ”Jag är fri”, 2017 med ”En värld full av strider” och 2019 med ”Norrsken”.

Men inte nog med det.

2020 tog han hem en andraplats i ”Stjärnornas stjärna” och 2018 tog han hem hela Let’s dance med danspartnern  Katja Luján Engelholm.

Men det är inte bara en framgångsrik sång-och danskarriär som Jon Henrik kan lägga till på sin meritlista.

För en tid sedan meddelade stjärnan nämligen att han håller på att utbilda sig till ett helt annat yrke.

”Många kan fråga mig ibland: hur hinner du med allting jon henrik?!. Jag brukar svara så här: Så länge jag kan hjälpa någon eller ge något ett ljus i livet även om de kanske inte gör allt men de gör i alla fall någonting så hinner jag med, jag försöker vrida och vända på min vardag så att allt ska gå ihop så gott man kan. Jag personligen har många saker som jag önska vore lättare men man får försöka anpassa sig och hitta vägar. Jag är en kille med många viljor och önskningar,och jag lever då jag kan bidra eller när jag kan ge samhället någonting positivt”, skrev han då och fortsatte:

”Jag är politiker, renskötare, musiker,och en man som kämpar för orättvisor och ett tryggare samhälle för gamla och unga. Jag är en kille som alltid haft en dröm ,och den drömmen är att : innan mitt liv är slut på jorden så vill jag känna att oavsett hur många fel val man har gjort i livet så är det inte de som bestämmer hur sagan ska sluta. De handlar om framtiden och vad man gör nu med sitt liv”.

Han avslutade inlägget med att uppmana fler att söka samma utbildning då fler brandmän alltid behövs.

”Just nu håller jag på att försöka utbilda mig till deltids brandman och yrket verkar vara extremt intressant men också lärorikt på många sätt. Just nu sökes deltids brandmän runt om i Jämtland och i hede. Är du intresserad så tveka inte att kontakta räddningstjänsten för information. Flera brandmän behövs där ute”.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens sorg – därför har han inte träffat sin dotter på 1 år: ”Svår situation”

Jon Henrik Fjällgrens ilska

Men att vara en del av rampljuset har också inte alltid lett till positiva erfarenheter.

För de som följer Jon Henrik på sociala medier vet att han delar flitigt med sig av det som händer kring hans liv.

Men det finns också de som tyvärr utnyttjar hans strålkastarljus.

Det är i ett långt Instagram inlägg som artisten sätter ner foten, och uppmanar sina fans att inte följa andra konton med hans namn.

LEKSAND 20190215 Jon Henrik Fj‰llgren efter genrepet infˆr Melodifestivalens tredje delt‰vling i Tegera Arena p fredagen. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090

”Är de så förbannat roligt att spela någon annan människa. Vad är problemet kan man undra? Är de svårt att vara sig själv och inte spela en annan människa på bekostnad av mig, fattar inte grejen. Vill du sjunga eller vara artist eller bli känd så är de inget som hindrar dig från de ,men ge fan i och driv med mina fans och vänner och sprid massa jäkla skit. Tycker de är enormt dåligt av Facebook också att inte ha mer säkerhet för människor och man kan utge sig för att vara exakt vem som helst. Gå in å anmäl sidan mina vänner och svara inte på okända meddelanden från denna sida. Jag skriver aldrig meddelande privat från min Facebook för jag har knappt den funktionen heller. Den enda sida jag skriver ifrån ibland är denna Instagram”, skriver han.

Jon Henrik skriver vidare att dessa personer som tar sig an hans namn kontaktar hans fans för att skapa kärleksrelationer.

För de som tror att det faktiskt är stjärnan som kontaktar dem, kan det ge förödande konsekvenser.

”Dessa söker romans och söker någon hen kan lura till ett kärleks förhållande och sedan prövar dom lura dig på pengar, jag vet jag har endel människor som har lite svårt att låta mig vara och leker att hen har relationer med mig till höger å vänster utan att jag har de, de är till o med sånna jag inte ens umgås med privatöverhuvudtaget som kan påstå detta. Som artist och synas så får man ta imot mycket utanför artist livet och privat, och många säger att de är en baksida. Varför ska de behöva vara en baksida undrar jag?!, skriver han och fortsätter:

”Ska jag behöva känna att jag ska gå på tå för att inte bli respekterad i mitt hem eller då jag är ute och åker?!. Jag tänker inte skriva allt här vad som händer omkring mig,men ni ska veta de att de är inte lätt när de är personer som rent ut sagt inte kan fatta när gränsen är dragen och dom lever i någon form av fantasi värld och förföljer mig./// Blir uppriktigt förvånad över vad man tänker med ibland”.

Bryter tystnaden om kärlekslivet

Artisten till dessutom ta tillfället i akt och förklara en gång för alla hur det egentligen ståt till med hans kärleksliv, efter ryktena.

”Å jag vill tillägga att jag har inget kärleksförhållande med någon och oavsett om jag nu hade de eller skulle få de så har ingen med de att göra. Snälla respektera”, avslutar han.

Det var i oktober 2020 som artisten meddelade han blivit pappa till en dotter.

Men ett par månader senare berättade stjärnan att de gått skilda vägar.

 Det har känts väldigt sorgligt och jag bär på en svår saknad. Men samtidigt vet jag att min dotter har det bra med Maret. Vi kommunicerar mycket med varandra och Ella Sáve har fått höra mig jojka, har Jon Henrik tidigare berättat för Nöjeslivet.

Stöttas nu av fansen

I kommentarsfältet är det många fans som visar sitt stöd till stjärnan och ilsknar till över de fejkkonton som skapas i hans namn.

”Beklagar J-H. Det är ju liksom inte första gången heller som du råkar ut för en sån skitstövel. Bra att du lägger ut varningar…”, skriver en person.

”Mycket skit du får stå ut med hela tiden Jon-Henrik .Så respektlöst av dessa personer”, skriver en annan.

”Man blir både arg och ledsen. All kärlek till dig”, skriver en tredje.

Så tråkigt! Detta är aldrig okej, vi skickar allt vårt stöd till dig Jon Henrik!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.