Efter stora frågetecknet – Marie Serneholts ärliga ord om tvillingarna: ”Försöka hitta ett sätt…”

.

Marie Serneholt berättar öppenhjärtigt om livet som tvillingmamma på sin blogg. 

Men nu behöver hon hjälp från sina läsare – efter att frågetecknen hopat sig. 

– Jag funderar på hur man ska lägga upp det? Givetvis kommer jag prata med BVC också, men ni kommer alltid med så bra råd, skriver hon på Mama.

Artisten och tv-profilen Marie Serneholt blev äntligen mamma till sina två små tvillingpojkar. Det var i mitten av september i fjol som Marie och pojkvännen Fredric Palmqvist de fick glädjen i att välkomna nya familjemedlemmar till världen, och allt vad det innebär.

Då berättade Serneholt också om den första tiden som nybliven mamma efter förlossningen i en intervju med tidningen Mama – och om hur det var att få komma hem igen med tvillingpojkarna.

– Direkt efter förlossningen mådde jag nog oförskämt bra. Jag var helt rusig av hela upplevelsen. Helt plötsligt satt jag med mina två barn i famnen. Förlossningen hade gått bra, pojkarna mådde bra, jag mådde bra. Det var lycka och lättnad på samma gång, sa Marie då till Mama.

Pojkarna blir nu snart ett halvår och Marie berättar på bloggen att de då får börja äta välling och gröt och annan mat. Därför vill hon nu ha goda råd och tips från andra, även om hon skriver att hon också så klart kommer att tala med BVC om detta.

Marie förklarar på bloggen på Mama.nu hur de brukar lägga upp matningen med fem mål ersättning per dag. Hon skriver att alla barn förstås är olika, men välkomnar ändå goda råd.

– Vilka mål med ersättning byter man ut mot just gröt, välling och mat? Hur har ni gjort? Byter man ut ersättningen helt? Vilken typ av ”schema” har funkat för era barn?

Efter några dagar har Marie fått in massor av olika tips från föräldrar, och tackar då alla i ett nytt inlägg.

– Alla förändringar kommer inte ske över en natt, utan vi får försaka hitta ett sätt som passar pojkarna. Tror att vi kommer börja med välling till frukost iaf och att de även får det innan de ska sova. Eller, vi får väl se om de kommer tycka om det överhuvudtaget haha!

Dela om du också vill önska Marie, Fredric och tvillingarna all lycka i det nya, spännande familjelivet!