Efter uttalandet – kritikstorm mot Gunhild Stordalen: ”Snacka om dubbelmoral”

Gunhild Stordalen riktar hård kritik mot snabbmats-kedjan Burger King i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

Men inlägget har väckt blandade känslor där en del hejar på henne samtidigt som vissa menar att Gunhild Stordalen hycklar.

”Du flyger oftare än folk äter på Burger King”, skriver en.

Så sent som i november gick Petter Stordalen och Gunhild Stordalen skilda vägar efter 14 år tillsammans. I ett uttalande till Hänt sa Gunhild Stordalen bland annat att både hon och Petter ville ha mer tid att göra det de brinner för.

LÄS MER: Petter Stordalen avslöjar hemligheten – efter uppbrottet från Gunhild: ”Det är få som vet…”

I Gunhilds fall handlar det bland annat om kampen för klimatet. Hon deltog bland annat på klimattoppmötet i Madrid som nyligen ägde rum.

Nyligen publicerade Gunhild ett inlägg på sin Instagram där hon riktade kritik mot snabbmatskedjan Burger-King, något som Hänt var först med att berätta. I inlägget skriver hon:

 ”Deras förhandlingar saknar inte bara ambition, öppenhet och åtaganden jämfört med den klimatnöd vi står inför. Deras mat är oljig skräpmat och bidrar inte till någon slags lösning på att vara klimatsmart eller en hälsosam framtid”. 

Gunhild skriver även hur viktigt hon tycker att det är med förnybar energi, just för att försöka hantera den klimatkris som lyder.

Inlägget har fått blandade reaktioner. Vissa tycker att det är bra att Gunhild lyfter problemen medan andra ifrågasätter hennes klimatengagemang eftersom att Gunhild flyger en hel del själv.

I kommentarerna står det bland annat:

”Låt mig gissa: flög du med ditt privatplan till Madrid? Isåfall, snacka om dubbelmoral”, skriver en.

”Du flyger oftare än folk äter på Burger King. Hur många hamburgare behöver en person äta för att matcha din flygning dit?

En annan kommenterar med: ”Och det säger kvinnan som flyger konstant, använder privata jetplan, äger kommersiella flygbolag och har ett religiöst trossystem som driver hennes växtbaserade initiativ. Sen avvisar du även faktumet att många av de växtbaserade livsmedel du äter orsakar många hälsoproblem för många människor”.

Men Gunhild Stordalen lät inte kommentarerna bli obesvarade:

”Ja, jag flyger för mycket (men tyvärr kan vi inte få beslutsfattare eller företag att ändra sig endast genom att skicka e-post) men endast kommersiellt. Jag förespråkar inte en vegansk diet, men talar för bästa tillgängliga vetenskapen (som visar att vi främst måste äta växter) – som vi brukade göra traditionellt. Vilket INTE är vad världen äter idag – ultrabehandlat skräp och fabriksodlat kött”, svarar Gunhild.

Håller du med om kritiken mot Gunhild Stordalen? Lämna gärna en kommentar!