Foto: TV4, Roger Vikström/TT

Elisabet Höglunds nya hus i utlandet

Det var i somras som Elisabet Höglund och maken tvingades lägga ut sitt hus i Haninge till försäljning för att flytta till Bergslagen permanent.

Nu har dock Elisabeth gjort en ny stor husaffär.

I juni så gick journalisten Elisabet Höglund ut med att hon och maken fick lov att lägga ut huset i Tungelsta, Haninge kommun, till försäljning. Där hade de bott i 40 år. Anledningen bakom försäljningen är att de helt enkelt inte har råd att ha kvar huset.

För två fattiga pensionärer som Bosse och mig går det inte att leva som förut”, skrev hon tidigare på sin blogg.

Kvar har de dock huset i Älvhyttan, som ligger en bit utanför Örebro. Det har kommit att bli parets permanenta bostad.

Elisabets nya husaffär

Nu meddelar dock Elisabet Höglund att hon har slagit till på nytt i vad hon kallar för ”sin livs affär”. Hon har nämligen gått och köpt ett hus i Spanien, ett hus som hon endast har sett på bild. Huset ligger i den pittoreska byn Cómpeta som ligger ungefär sju mil från Málagas flygplats. Tidigare har Elisabet haft en lägenhet i Spanien.

– Jag kände att jag inte vill lämna Spanien helt. Men jag vill inte bo i de oerhört exploaterade delarna som Marbella, aldrig i livet, som Puerto Banús där svenska kriminella har sina gänguppgörelser, säger hon till Expressen.

Byn Cómpeta ligger ungefär två mil från kusten och har omkring 4000 invånare, varav hälften kommer från Storbritannien, Skandinavien och Tyskland. Den 6 oktober tar hon flyget ned för att för första gången se huset på plats. Förväntningarna är höga.

– Det är en seriös mäklare och allt verkar stämma. Jag kände att det här är något jag blir glad över, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Sedan åker jag ner några gånger om året. Men inte på sommaren för då är det alldeles för varmt.

Stort grattis till nya husaffären Elisabet! Hoppas att du kommer att trivas där nere!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev