Ernst Kirchsteigers knep för hur han och hustrun Ulla håller glöden vid liv – efter 44 år: ”I vissa perioder så…”

Ernst Kirchsteiger är högaktuell med programmet ”Sommar med Ernst” på TV4.

I det senaste avsnittet får han besök av Anders Bagge och förklarar hur han lyckats hålla ihop med Ulla under alla dessa år.

– Kan man våga vänta lite, ha lite tålamod, så kommer det igen sen, förklarar Ernst i programmet.

Ett klassiskt sommartecken är att Ernst Kirchsteiger är tillbaka i tv-rutan med det populära programmet ”Sommar med Ernst” i TV4. I år renoverarar den folkkära programledaren ett 1800-tals hus vid Hanöbukten i Skåne. Vilket även Expressen skrivit om.

Mellan renovering, stylist- och matlagningstips får även Ernst, med jämna mellanrum, besök av eminenta gäster. Tidigare under sommaren har bland andra Sanna Nielsen och Titti Schultz hälsat på och diskuterat livet, i det somriga klimatet, med Ernst Kirchsteiger.

Ernst Kirchsteiger
Foto: TV4

Anders Bagge hälsar på

I det senaste avsnittet var det dags för musikproducenten och ”Idol”-jurymedlemmen Anders Bagge, 53, att besöka Ernsts skånska pärla.

De två herrarna har träffats tidigare och det finns en detalj med Ernst som Anders imponeras av.

– Alltid när jag träffat dig så pratar du så extremt varmt om Ulla hela tiden. Om hur er kärlek varit i 30 år. Jag tycker det är så otroligt vackert, säger Anders Bagge i programmet och fortsätter:

– Och så tänker jag på mig och Hanna som jag älskar vansinnigt mycket. Vi är som syskon, vi har up’s and ’down’s men i slutändan så vet vi att vi älskar varandra. Hur håller man lågan vid liv?

Ernsts kärlek till Ulla

Ernst Kirschsteiger var bara 16 år när han träffade sin stora kärlek Ulla och idag har paret varit tillsammans i, imponerande, 44 år. Men den erfarenheten har programledaren en del att dela med sig av.

– För det första blir jag väldigt glad över att höra att ni har era ”up’s and downs” för det är det absolut tydligaste friskhetstecknet i en relation tycker jag, berättar Ernst och förklarar att han tycker att en del människor stressar för mycket.

– Och sen är det då att under vissa perioder då är vi faktiskt väldigt mycket syskon, sen tar det om. Och det är just det där att våga vänta på det… en del har så jävla bråttom: ”Nej, det känns inte bra för mig, jag drar vidare”. Kan man våga vänta lite, ha lite tålamod, så kommer det igen sen. Och då blir det plötsligt 44 år, säger Ernst i programmet.

Ernst och Ulla Kirschsteiger
Foto: Christine Olsson/TT

Ni är så fina tillsammans och du är så klok Ernst! Vad tycker ni om Ernsts kärleksknep? Lämna gärna en kommentar på Facebook!