Foto: Wikimedia Commons, TV4

Ernst Kirchsteiger varnar sina följare för bedragare

Ernst Kirchsteiger går nu ut med en skarp varning till sina följare – detta efter negativa trenden.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Ernst Kirchsteiger, 66, har en förmåga att skapa en rofylld atmosfär som fångar tittare över hela Sverige. Hans karaktäristiska lugn och avslappnade framtoning i tv-rutan gör varje program till en fridfull upplevelse, nästan som balsam för själen.

Sedan barnsben har han varit intresserad av form, färg och även mat. Redan vid 13 års ålder gjorde han sin första konstutställning på Folkets hus. Det blev starten på en livslång karriär där kreativitet och estetik ständigt varit i fokus, inredning och formgivning är hans främsta uttryckssätt.

Under sin karriär har Ernst jobbat som bland annat kock, gynasielärare i matlagning och inredare på Ikea. Men mest känd är han förstås för sin tv-karriär. Sedan många år tillbaka har han synts till i rutan med sin underbara program.

Ernst varnar för bedragare

Nu går Ernst Kirchsteiger ut med en varning till alla sina fans. Detta med tanke på att många kända profiler utsatts för bedragare som utgett sig för att vara dem med fejkade profiler på sociala medier.

På sistone har det uppmärksammats fall där personer har använt välkända namn för att lura folk på pengar. Med AI som idag kan generera trovärdigt material med både video och röst kan det vara svårt att avgöra om innehållet är äkta eller inte”, skriver Ernst på Instagram och fortsätter:

Därför vill jag förtydliga att jag som person bara har ett enda konto på Instagram, och det är detta. Kommunikation och innehåll från andra konton har jag inget med att göra. Var uppmärksam om någon kontaktar dig och utger sig för att vara jag.

Hyllas för budskapet

Följarna har i kommentarerna på inlägget hyllat Ernst för sitt budskap.

Bra påminnelse för oss följare!”, skriver en person.

Tack för upplysande info. Så tråkigt när folk lägger tid på att luras”, skriver en annan.

LÄS MER:

Sissela Kyle ryter ifrån – stjärnans sylvassa varning efter påhoppen: ”Obegripligt”

Arvingarna ryter ifrån på skarpen – har fått nog av fräcka beteendet: ”Anmäl på direkten”