Ernst Kirchsteigers fina kärleksknep med frun Ulla – berättar i Skavlan: ”När hon drar av täcket…”

Ernst Kirschsteiger är minst sagt en riktig romantiker.
I SVT:s Skavlan berättar den folkkära TV-profilen hur han och och frun Ulla håller kärleken vid liv – bland annat genom en ”kärlekssten”
– Vi hittade för några år sedan nere på Österlen i Skåne en sten som är formad som ett hjärta. Den kallar vi för vår kärlekssten, berättar Ernst
.

Det var redan under gymnasietiden som Ernst Kirchsteiger, 62, träffade sin blivande fru Ulla. De blev förälskade i varandra och har nu varit tillsammans i 44 år.

Ernst Kirchsteiger i Skavlan

Ernst har inte minst blivit en riktigt folkkär TV-profil med bland annat programmet ”Sommar med Ernst” och han har dessutom skrivit flertalet böcker.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Under fredagskvällen gästade Ernst SVT-programmet Skavlan. Där pratade han bland annat om kärleken till sin fru Ulla, och hur de håller kärleken vid liv efter så många år tillsammans.

Han berättar att de har flera ”kärleksknep”, varav ett handlar om en speciell sten.

Kärleksknepet med frun Ulla

Ernst samlar på stenar och en gång när paret var nere på Österlen i Skåne hittade dem en sten formad som ett hjärta. Den blev deras ”Kärlekssten”.

– När jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng för då vet jag att jag ska inte ligga vid hennes sida. Så när hon drar av täcket så ligger stenen där och så blir hon glad. Då gör hon likadant med mig när hon inte sover hemma, säger Ernst i Skavlan.

STOCKHOLM 20160616 Ernst Kirchsteiger och hans fru Ulla Kirchsteiger anländer till Polarpriset 2016 som delas ut på Konserthuset i Stockholm på torsdagen. Foto: Christine Olsson / TT

Ernst berättar att han och Ulla även brukar ha med sig stenen när de är uppe på resor.

”Vad är det för fel på romantik?”

Programledaren Fredrik Skavlan påstår att den folkkära TV-profilen är väldigt romantisk.

Ernst svarar:
– Ja, vad är det för fel på romantik?

Ernst Kirschsteiger är verkligen underbar. Dela artikeln om du också uppskattar att se honom i TV-rutan!