Ernst Kirchsteigers vädjan till svenska folket: ”Väldigt viktigt…”

Om drygt två veckor är Ernst Kirchsteiger tillbaka med succéprogrammet ”Sommar med Ernst”.

Svenska folket har fått mängder av fina inrednings- och matlagningstips genom åren – och redan innan årets program inleds passar tv-profilen på att ge ett råd till svenska folket.

– Det kan vara det viktigaste vi gör, säger Ernst i en video publicerad på TV4 Nyhetsmorgons Instagram-sida.

De senaste dagarna har Sverige bjudits på riktig högsommarvärme. I takt med att värmen återvänder syns fler och fler båtar till ute på vattnet samtidigt som fler och fler väljer att spendera sin fritid utomhus.

”Sommar med Ernst” är tillbaka

Precis som dessa små markörer innebär svensk sommar är det snart dags för en ytterligare tydlig markör på att sommaren är här.

Ernst Kirchsteiger. Foto: Jonas Ekströmer/TT Nyhetsbyrån

Den 27 juni klockan 20.00 har ”Sommar med Ernst” premiär i TV4, ett program som blivit något av en tradition under de varma månaderna.

I år kommer Ernst Kirchsteiger under åtta torsdagskvällar guida tittarna genom sina renoveringstips och matlagning när han renoverar en bondgård på Österlen.

Renoverar bondgård

Årets säsong har ledorden ”innovation” och ”tradition” där gården kommer få sig ett rejält ansiktslyft.

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Genom åren har Ernst Kirchsteiger inte bara bjudit på tips gällande hur man med små medel kan piffa upp en blomlåda eller kanske ett matbord.

Skärmdump: Instagram/Nyhetsmorgon

Den folkkära TV-profilen har via sin härliga personlighet även berättat många ledord och inspirerande citat som vi kan ta med oss i vardagen.

Ernst Kirchsteigers vädjan: ”Väldigt viktig”

Men redan nu, drygt två veckor innan programstart, passar Ernst på att ge ett riktigt fint tips till svenska folket inför vad många innebär semester.

Det handlar om att ta vara på den stressfria tiden och att det är okej att inte göra någonting.

– En hobby som jag tycker är väldigt viktig, det är att inte göra någonting. Ibland legitimerar vi oss genom att göra så mycket vi kan hela tiden, säger Ernst i en video publicerad på TV4 Nyhetsmorgons Instagram och fortsätter:

– Ibland kan man fråga en kompis: ”vad har du gjort idag?. Då kanske hen säger lite skamset: ”jag har inte gjort någonting”, som om det vore ett misstag. Det kan vara det viktigaste vi gör, för det pågår här uppe (i huvudet reds anm.) nämligen. Att sitta still, inte göra någonting och tänka på saker gör att man får en helt annan rörelse framåt. Punkt slut och basta, säger Ernst.

”Sommar med Ernst” har premiär torsdag 27 juni kl 20.00 på TV4 Play och TV4.

Dela artikeln om du också ser fram emot "Sommar med Ernst"!