Ewa Roos till sjukhus – tunga beskedet efter svåra olyckan: ”Jätteoperation”

Foto: Alma Bengtsson/SVT & Adam Ihse / TT

Den numera pensionerade artisten Ewa Roos har sedan en tid tillbaka kämpat mot smärtorna i kroppen.

Nu kan det komma att bli aktuellt för stjärnan att operera sig.

Ewa Roos, 74, har sedan långt tillbaka varit en ikon i svenskt artist- och nöjesliv.

Redan som barn började hon att uppträda som sångerska och vann flera talangjakter.

Under 60- och 70-talen var en av våra mest berömda sångerskor och hade flera låtar på Svensktoppen, bland annat med hiten ”Vilken härlig dag”.

Senare kom Ewa att ägna sig allt mer åt musikaler, kabaréer och revyer. Inte minst har hon samarbetat mycket med skådespelerskan och teaterchefen Eva Rydberg.

För flera år sedan valde Ewa Roos att gå i pension. Men hon dök åter upp 2021 i Melodifestivalen där hon sjöng ”Rena rama dingdong” tillsammans med Eva Rydberg. 2023 var det dags igen för duon som då framförde låten ”Länge leve livet”.

Lever med smärtorna

Men sedan dess har det varit relativt tyst från Ewa Roos. Till tidningen Hänt avslöjar stjärnan att hon sedan en tid kämpat mot hälsoproblemen. Bland annat har hon för ett par år sedan opererat båda ögonen för gråstarr, men numera ser hon bra.

Men smärtorna från artrosen hänger över henne, vilket de även gjorde då hon ställde upp i Melodifestivalen senast.

– Det är ju tabletter som gäller när det gör för ont. Ja det är det ena med det andra. Men det är på nätterna det är som värst, dagarna fixar jag ganska bra, berättar Ewa Roos för Hänt.

Och till råga på det så skadade hon även axeln då hon snubblade på en matta i hemmet. Det hände efter en repetition i Göteborg nyligen. Det visade sig att en sena i axeln hade gått av.

Ewa Roos är en rutinerad sångerska. Foto: Alma Bengtsson/SVT

Operation kan bli aktuell

Med anledning av sin skadade axel och artrosen så kan det nu bli aktuellt för Ewa att operera sig. Men hon vill helst slippa gå igenom det.

– Jag har ju så ont ibland så att… Men det är en jätteoperation att operera en axel det vet jag, det har många sagt. Jag kommer ju få ha den här värken om jag inte gör något åt det, säger Ewa.

Hoppas att du får hjälp med besvären så att du blir frisk och kry Ewa! Vi vill ser mer av dig på scenen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version