Familjens avsked av Lasse Berghagen – så tar de närmaste farväl av stjärnan: ”Så många fina minnen”

Drygt en månad har gått sedan Sverige nåddes av det tragiska beskedet om att Lasse Berghagen gått ur tiden.

I dag den 20 november äger begravningen för Lasse rum i Stockholm.

Så lyder familjemedlemmarnas sista hälsningar till Lasse Berghagen.

Det var den 19 oktober som vi alla möttes av den sorgliga nyheten om att Lasse Berghagen gått bort.

Han lämnade efter sig ett helt land i sorg och saknad. Men förstås lämnade han också kvar hela sin fantastiska låtskatt och många fina minnen.

På måndagen den 20 november hålls begravningen för Lasse i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Var det något som Lasse hade gott om i livet så var det vänner. Det är tydligt på de många begravningsgäster som kommit för att ta ett sista farväl av den folkkära idolen.

Lasse Berghagens begravning vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.
Lasse Berghagens begravning vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

Familjens sista hälsningar till Lasse

För den närmsta familjen är det förstås extra mycket av en sorgens dag. Efter sig lämnade Lasse sin fru Eva samt barnen Malin och Maria. Därtill även flera barnbarn.

Kristin Kaspersen är halvsyster till Malin Berghagen, då de båda är döttrar till Lill-Babs. Även om hon inte är dotter till Lasse Berghagen så har hon vuxit upp nära Lasse, vilket hon berättar om i ett inlägg på Instagram som hon lade ut nyligen.

Kristin skriver i inlägget:

Lasse❤️

Jag tillsammans med Malin, Maria, Lasse och farmor Britta. Tycker så mycket om den bilden. Jag älskade när jag som liten fick följa med Malin och hälsa på Lasse och familjen.
Så många fina minnen som jag alltid bär med mig! Tack❤️

Malins ord inför begravningen

Även Lasses äldsta dotter, Malin Berghagen, lade ut en story på sin Instagram där hon tackar alla för det stöd som folk visat henne och familjen.

Tack alla för er kärlek och omtanke. Imorgon kl 15:00 börjar våran stund för pappa. Jag kommer pausa här nu ett tag för att hålla om mig, familjen och vännerna. Vet att ni förstår. Åter igen, tack! Ni har varit fantastiska genom våra senaste två månader. Innerlig kärlek och frid. Malin”, skriver Malin i sitt inlägg.

Malin Berghagen
Foto: Instagram/@mberghagen

Marias ord om Lasse

På fars dag uppmärksammade även Lasses yngsta dotter, Maria Berghagen Enander, sin kära far.

Första farsdag utan dig❤️Men vet du, jag känner sån barnslig tacksamhet och därmed glädje över hur jäkla kul vi haft. Ikväll ska jag fira dig där vi hängt som mest😘Du är med oss❤️”, skriver Maria i ett inlägg på Instagram.