”Farmen”-Qristina Ribohn är död – blev 68 år gammal

Farmen-Qristina Ribohn

Foto: TV4/Youtube, Fredrik Persson/TT

Qristina Ribohn deltog i den första säsongen av TV4-dokusåpan ”Farmen” 2001. Hon var en färgstark profil som inte var rädd för att säga vad hon tyckte och tänkte. I onsdags gick hon bort, 68 år gammal, meddelar Sydöstran.

– Bakom hennes ganska burdusa framtoning fanns en otrolig värme. En fantastisk, färgstark personlighet, säger programledaren Hans Fahlén till Expressen.

Hon blev känd över hela Sverige som en av originaldeltagarna i ”Farmen” 2001. Qristina Ribohn var rapp och ärlig och hon var heller inte rädd för att göra sin röst hörd, något som fick många tittare att älska henne.

Qristina blev en populär realitystjärna som bjöds in att vara med i ”Fångarna på fortet”, ”Baren”, ”Club Goa” och ”Realitystjärnorna på godset”.

Läs mer: Farmen-Qristinas stora vrede – ilskan mot alla som inte följer restriktionerna: ”Egotrippat och ansvarslöst”

Därefter pensionerade hon sig från tv-karriären.

Till vardags jobbade Qristina som politiker inom Socialdemokraterna. Hon satt bland annat i Barn- och ungdomsnämnden i Karlshamns kommun i sex år.

Qristina Ribohn slog igenom i ”Farmen” 2001. Foto: Fredrik Persson/TT

Aftonbladet har tidigare rapporterat att hon även arbetat som KBT-behandlare och drogterapeut. Hon hade själv haft drogproblem i sitt liv. Hon pensionerade sig från arbetet 2020.

Hon levde sedan ett stilla liv i Karlshamn.

– Jag umgås med en handfull människor, men det är inte så att jag springer ner trösklarna hit och dit. Sedan gillar jag att läsa och att vara själv. För andra människor låter nog detta ganska tråkigt, men för mig så är det en femma, sa hon till kvällstidningen 2021.

Höll kärlekslivet hemligt

Qristina levde som särbo i över 30 år. Mer detaljer om sitt kärleksliv ville hon inte prata om offentligt.

– Mitt kärleksliv är privat, men det har fortfarande varit samma man i 32 år. Och jag kommer inte prata mer om det, men det är lika bra som det alltid har varit, sa hon.

Hon levde också länge med sin jack russel-hund Loppan.

I onsdags, den 7 februari, dog hon hemma i Karlshamn. Lokaltidningen Sydöstran skrev om den tråkiga nyheten först.

Led av dödlig sjukdom

Qristina led länge av den obotliga och dödliga sjukdomen KOL. 2004 var hon med i tv-programmet ”Fimpa nu” och det var då hon fick beskedet.

Dessförinnan hade hon rökt 30 cigaretter om dagen i 37 år.

– Beskedet var en lättnad. En tendens till KOL har väl var och varannan av oss. Det kanske utvecklas till KOL om 20 år. För att vara jag är det här bra, med tanke på vad jag dragit i mig genom åren – hasch, heroin och cigaretter, sa Qristina då i programmet.

Så tråkigt att en av våra riktigt stora realitystjärnor lämnat oss.

Vi kommer alltid att minnas Qristinas raffiga stämma i ”Farmen”. Vila i frid!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version