Felix Herngrens dotter har vuxit upp – nu går 26-åriga Vera i sin pappas fotspår

Felix Herngren är en av våra mest framgångsrika tv- och filmprofiler.

Hans dotter, Vera Herngren, är nu vuxen och har valt att gå i samma fotspår som sin pappa.

Felix Herngren är känd som både skådespelare, komiker och regissör.

Genom åren har succéerna för stjärnan staplats på varandra och det är knappast någon som missat hans stora framgångar inom tv-branschen.

Foto: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

Alltifrån ”Solsidan” till ”Bonusfamiljen” och mycket annat har gjort honom till en av våra absolut med hyllade svenska profiler.

Barnens intresse för tv och film

Men förutom karriären så är han även pappa till sex barn och en bonusson.

Hans äldsta dotter Fanny, 31, arbetar idag med filmproduktion, och även näst äldsta dottern Vera har valt att gå i sin pappas fotspår.

Felix Herngren, Vera Herngren
Felix Herngren med dottern Vera 2011, Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Tidigare har Vera varit assisterande regissör för succéserien ”Störst av allt” på Netflix och ”Björnstad” på HBO Nordic. Hon har även arbetat en del med olika reklamfilmer.

”Sjukt spännande”

Ända sedan barnsben är inspelningsmiljön en plats Vera trivts mycket bra i.

– Man fick ju liksom hänga på inspelningar och ha det ganska långtråkigt, sa hon i våras när hon medverkade i Efter fem och fortsatte:

– Men det var ändå någonting där som var sjukt spännande. Folk tar lek väldigt seriöst där, på ett sätt som man inte ser på andra jobb.

Vera Herngren,
Foto: TV4/ Efter fem

Vera Herngren med ”Likea”

Idag har hon hunnit fylla 26 år och under våren var hon aktuell med serien ”Likea”. Där agerade hon både manusförfattare och huvudrollsinnehavare.

– Jag som liten förstod ju att det var ett yrke från början. Att vara framför kameran, eller kanske ännu mer att vara bakom kameran, att vara regissör. Det var ju ännu mer solklart vad det var än att vara läkare eller något sådant. Så det tror jag har påverkat mig jättemycket. Och framför allt är det bara en sån lyx att man får växa upp i en miljö som man tycker om så mycket, förklarade Vera i Efter fem.

Vera till vänster i bild, Foto: Rami Hanna/C More/TV4

Vi önskar dig stort lycka till i framtiden, Vera!