Foto: TV4, Pontus Lundahl/TT

Felix Herngrens otrohetsaffär med frun Clara – så togs de på bar gärning: ”Världens vidrigaste människa”

Felix Herngren är idag lyckligt gift med regissören och tidigare kollegan Clara Herngren, men deras relation började i en tumultartad tid då den inleddes som en otrohetsaffär som snabbt avslöjades.

För Felix blev det svårt att hålla förhållandet hemligt, han hann bara erkänna sin kärlek för Clara innan han omedelbart blev ertappad av sin dåvarande fru, av en slump.

Skådespelaren Felix Herngren lever nu ett harmoniskt liv som gift familjefar, med både egna barn, barnbarn och bonusbarn. I 19 år har han varit gift med Clara Herngren (född Byström), och tillsammans har de sonen Bill och döttrarna Iris och Lisa.

Sedan en tid tillbaka håller makarna till i Palma, på Mallorca, där de njuter av en varm och lugn vardag. Men starten av deras relation var allt annat än stillsam.

Felix Herngrens röriga otrohet – missen som avslöjade allt

När Felix och Clara först träffades var Felix gift med Jenny Myrberg och hade tre barn, medan Clara var förlovad och hade ett barn. De började som arbetskamrater, men känslorna mellan dem växte och blev till slut för starka för att ignorera.

En dag, strax innan jul, kunde Felix inte längre hålla tillbaka sina känslor. Under en bilfärd med Clara erkände han sin kärlek för henne. Men vad Felix inte visste var att han omedvetet hade råkat starta ett telefonsamtal med sin fru Jenny via bilens handsfree-system. Jenny hörde hela samtalet..

– Jag förklarar hela situationen för Clara, hur mycket jag tycker om henne och att jag vill lämna min fru. Sedan när jag har lättat mitt hjärta så ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är. Clara svarar och säger sen att min fru vill prata med mig, har Felix berättat för Aftonbladet.

Det hann endast bli en kyss innan de avslöjades men att allt skedde dagen innan julafton gjorde situationen ännu svårare för Felix och Jenny, som stod inför ett tufft beslut.

– Det här var dagen innan julafton så jag frågade min fru hur vi skulle göra och det blev så att vi ringde runt till respektive släkt och berättade vad som hade hänt. Men det blev jättejobbigt för min exfru och Claras fästman, men med facit i hand har vi i dag en jättebra relation med både min exfru och Claras ex.

Clara Herngren om måendet efter affären

Den nya romansen krossade både ett äktenskap och en förlovning, och fyra barn tvingades se sina föräldrar gå skilda vägar. För Clara blev situationen nästintill outhärdlig, och hon sökte hjälp i terapi för att bearbeta sina skuldkänslor.

– Jag hade så sinnessjukt dåligt samvete för honom framförallt. Det fanns inte i min värld att man skulle skilja sig, men nu gjorde jag det. Det var så mycket som krävdes av mig, jag var inte riktigt rustad att klara av det. Och alla var så besvikna på oss. Jag kände mig verkligen som världens vidrigaste människa, har Clara Herngren berättat för Femina.

Än idag kan Clara känna en tyngd över hur allt utspelade sig.

– Jag kan fortfarande inte riktigt prata om det utan att börja gråta, för jag har haft så jävla dåligt samvete. Även om jag visste någonstans i mig att det jag gjorde var rätt, så var det så jävla tufft att såra så många människor, sa hon till tidningen.

Trots den svåra tiden anser Felix att han och exfrun Jenny idag har en god relation.

– Men nu gick vi ju skilda vägar, och så har vi tre fantastiska barn ihop. Vi båda är otroligt glada över barnen och den tid vi hade tillsammans. Sen får du ju fråga henne hur hon upplever det här, men jag upplever det som att jag och Jenny har en väldigt bra relation, har han berättat för Nyheter24.

Skönt att höra att allt är bättre idag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev