Filip Hammars nya tuffa besked om pappa Lars – svåra måendet: ”Hade gjort vad som helst…”

Den energiska duon Filip och Fredrik har under den senaste tiden varit bioaktuella med succéfilmen ”Den sista resan”, där Filips pappa Lars Hammar är huvudpersonen.

Nu ger Filip Hammar besked om sin fars hälsa efter filmen.

Filip Hammar, 49, och Fredrik Wikingsson, 50, har gjort succé med sin nya film – ”Den sista resan”.

I filmen får vi följa med när Filip vill skaka lite liv i sin far som befinner sig i ålderns höst. Därför väljer han att ta med sin pappa på en resa till södra Frankrike, dit familjen ofta reste när Filip var barn.

Under resans gång får Lars och Filip återuppleva gamla minnen tillsammans. Det är många fina stunder som speglas på bioduken när far och son upplever så mycket ihop igen.

Idén var från början att Lars skulle få tillbaka livsgnistan under resan. Efter pensionen har han nämligen försjunkit sig djupare i tankar och inte levt livet fullt ut.

– Pappa har sakta men säkert gått ner sig sedan han gick i pension. Det hänger förstås ihop med att han är den han är – reflekterande och existentialistisk. Istället för att ta tag i livet och börja aktivera sig, så satt han hemma och funderade: ”Just det, nu är det bara så här många år kvar i livet”. Han kunde inte stoppa tankarna, och de blev en alldeles för stor del av hans liv, säger Filip Hammar till Icakuriren.

Filips hälsobesked om pappa Lars

När tidningen Hänt fick en intervju med Filip Hammar nyligen så gav han ett nytt besked om Lars hälsa.

– Jag fick någon bild av honom igår och jag tyckte att han hade, som mamma sa, ”fått tillbaka färgen i ansiktet”. Men alltså, det är som det är med det där. Just hans fysik kommer ju vara knackig, men det är ju om han kan bli lite gladare. Men det är en lång väg tror jag, svarar Filip till Hänt.

Han berättar vidare att resan som de gjorde inte tycks ha gjort någon positiv inverkan på Lars. Fortfarande så grubblar han över mycket.

Filip Hammar och Lars Hammar
Foto: Linus Sundahl-Djerf/SVD/TT

Vill inte ta medicinen

På frågan om Lars äter några antidepressiva mediciner svarar Filip:

– Jo, det önskar jag att han gjorde men de gömmer han när han får.

Med under intervjun är också parhästen Fredrik Wikingsson. Han tänker att psykadeliska svampar kanske skulle vara något för Lars. Det är dock ännu olagligt i Sverige.

– Vi hoppas ju på ”mushroom”-legalisering, för att mortla ner i hans morgonfil, säger Fredrik till Hänt.

– Vad som helst hade jag gjort, svarar Filip.

Hoppas att Lars kan få tillbaka glöden i livet! Det är verkligen en härlig människa!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev