Fina hyllningen till Lill-Babs – av barnbarnets flickvän Peg Parnevik

 För drygt ett år sedan stod Barbro ”Lill-Babs” Svensson på Lisebergs scen för att underhålla publiken och tv-tittarna i ”Lotta på Liseberg”. Ingen visste då att hon hade kort tid kvar att leva. Ett år senare är det 23-åriga Peg Parnevik som är huvudartist i kvällens program, och hon väljer då att hylla Lill-Babs.
– Jag har vuxit upp med Lill-Babs och det är Filips mormor. Det kändes som en självklarhet att välja en av hennes låtar, säger Peg Parnevik.

Många känner igen Peg Parnevik som golfspelaren Jesper Parneviks dotter, men de senaste två åren har hon setts överallt av helt andra anledningar – sin musik. När hon gästade ”Lotta på Liseberg” under måndagskvällen valde hon förutom att framföra sin egen musik – hylla Lill-Babs.
– Jag har vuxit upp med Lill-Babs och det är Filips mormor. Det kändes som en självklarhet att välja en av hennes låtar, säger Peg Parnevik och fortsätter:
– Lill-Babs var med och gav mig tips och råd inför min första turné. Hon är en sann inspiration, lika mycket för mig som för alla andra. Det här låtvalet är en hyllning till henne.

Lill-Babs
Foto: BERTIL ERICSON / TT

Peg Parnevik är sedan två år tillbaka flickvän till Lill-Babs barnbarn Filip Kaspersen Lamprecht, som ofta stolt visar upp parets kärlek på Instagram.

 

https://www.instagram.com/p/BcA6-hKgFuz/?taken-by=filiplamprecht

Framförde Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?

Då familjerna känt varandra länge har Peg Parnevik fått en god relation till Lill-Babs, vilket hon visade genom att lovorda sin pojkväns mormor, innan hon framförde ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran” inför fullsatt publikområde.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/10182045″ /]

Vilken fin gest av 23-åriga Peg Parnevik. Lill-Babs förtjänar att hyllas. Tryck på Dela-knappen för att låta hennes minne leva vidare.