Folkkära Suzanne Axell slutar som programledare för ”Fråga doktorn” – hon blir ersättaren

Efter att ha lett populära tv-programmet “Fråga doktorn” i 18 år meddelar nu folkkära Suzanne Axell att hon lämnar sin roll. I vår ger hon plats åt en efterträdare som ska axla programledarrollen. 

– Det är många jag kommer att sakna, säger Suzanne Axell i ett pressmeddelande.

I oktober förra året firade SVT:s populära tv-program “Fråga doktorn” 600 program. I samband med det intervjuades programledaren Suzanne Axell, 65, om framtiden. 

– Jag hoppas att värmen i “Fråga doktorn” aldrig tas bort och att vi ser den lilla människan, sa hon då enligt Aftonbladet.

Suzanne Axell tror det finns en given livsfilosofi att leva efter. Foto: Moa Frygell /SVT

”Det är tufft i längden”

I 18 års tid har Suzanne Axell varit den som lett programmet. Men snart lämnar hon över stafettpinnen.

– Nej, jag slutar inte på ”Fråga doktorn”. Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv. Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden, säger Suzanne Axell till Aftonbladet.

Hon fortsätter: 

– 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg. Det är många jag kommer att sakna, säger Suzanne Axell.

Foto: SVT

Suzanne Axell tävlar i Let´s Dance

En av anledningarna till att Axell slutar som programledare för “Fråga doktorn” är för att hon under våren ska tävla i TV4:s underhållningsprogram Let´s Dance

Från och med den 20 mars kommer svenska folket att kunna se Suzanne Axell ta sig an dansgolvet i dansskor och glittriga klänningar. Hon tävlar bland annat mot artisten Carola Häggqvist och polisen och gamla Robinsonvinnaren Martin Melin. 

Sofia Rågenklint tar över ”Fråga doktorn”

Den som tar över programledarrollen i “Fråga doktorn” är Sofia Rågenklint, 46, känd från tv-programmet ”Go’kväll” och ”Fråga doktorn hälsa”.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför ”Fråga doktorn”. Suzanne Axell är ju ”Fråga doktorn” och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger hon till Aftonbladet. 

Programmets doktor – Karin Granberg, 59, kommer att fortsätta sin roll i tv-programmet.