Föräldrarnas nya besked för att hedra Avicii

Tim ”Avicii” Bergling

Den 20 april kom beskedet som chockade en hel värld. Tim Bergling var död. Artisten, känd som Avicii blev bara 28 år.

I en intervju med DN i början av april berättade Berglings pappa Klas Bergling om sorgen. Han valde även att dela med sig av det som skulle bli några av Tims sista ord.

Tre dagar före sin död ska han ha skrivit anteckningar i sin mobil. Där kunde man läsa:

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet. Och njut av framgången, men inte den materialistiska framgången”.

Avicii släpper ny musik

I dag, ett år senare är saknaden fortfarande stor, men hans minne lever vidare. Nyligen släpptes ny musik med Avicii. I april släpptes singeln ”SOS, som på bara några veckor haft över 97 miljoner spelningar på Spotify. För några veckor sen kom nya låten ”Tough love”, som artisterna och kärleksparet Agnes Carlsson och Vincent Pontare spelat in.

Familjen har berättat att intäkterna kommer gå till den stiftelse man startat i Tims namn, Tim Bergling Foundation, som bland annat arbetar med att förebygga psykisk ohälsa och suicid.

Aviciis föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling har valt att avstå offentliga sammanhang sedan sonens död. I helgen dök de dock upp tillsammans när Östermalmskrogen BAP firade ettårsjubileum, rapporterar Aftonbladet.

View this post on Instagram

?

A post shared by Avicii (@avicii) on

Pappa Klas Bergling: Så hedras Tim

Klas Bergling berättade då om arbetet med stiftelsen.

– Vi jobbar mycket med stiftelsen, det kommer att ta mycket tid. Nu är det två låtar som släppts, sedan kommer det en skiva i juni. Alla intäkter går till stiftelsen, men nu gäller det bara att hitta rätt organisationer som kan förvalta pengarna, säger han till Aftonbladet.

Utöver det planerar man även en minneskonsert i Stockholm i sommar, samt en i Los Angeles.

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”. Tim ska vara huvudperson, men det ska vara flera andra dj:s. Det blir ett bra upplägg som börjar elva på dan och håller på till elva på kvällen. Vi vill skapa en diskussion om ”mental illness” som är så vanligt i branschen. Vi vill att folk ska komma ut och prata om det, säger Klas Bergling till tidningen.

Foto: Bertil Ericson / TT

Anki Lidén om Tim Bergling: Svårt att ta in

På frågan om de förstår hur älskad Tim var svarar Anki Lidén.

– Det är svårt att ta in, säger Anki och avslutar:

– Tim var så kunnig, han var verkligen det.

Aviciis nya album ”TIM” släpps den 6 juni. Utöver det är det även klart att en biografi om hans liv kommer att ges ut. Även där kommer överskottet gå till stiftelsen.

Alltid saknad, aldrig glömd! Dela gärna för att hedra Aviciis minne och skicka dina styrkekramar till familjen.