Författarens sylvassa kritik mot Malou von Sivers – efter intervjun i Nyhetsmorgon: ”Jag började gråta…”

Siduri Poli

Ilskan mot Malou von Sivers efter intervjun. Foto: SVT, Instagram

Författaren Siduri Poli gästade Malou von Sivers i TV4.

Hon hade bjudits in för att prata om sin nya bok – men fick istället helt andra frågor.

Nu riktar hon skarp kritik mot programledaren.

Den framgångsrika entreprenören Siduri Poli gästade ”Nyhetsmorgon” i TV4 under söndagen.

Hon hade bjudits in för att prata om sin debutbok ”Hur du lyckas i en vit värld”.

Tuffa kritiken

Men dagen efter sändningen valde författaren att rikta skarp kritik mot Nyhetsmorgon och programledaren Malou von Sivers.

Intervjun med Siduri inleddes med bilder från brottsplatsen där en 12-årig flicka skjutits till döds i Botkyrka utanför Stockholm.

Varpå Malou började ställa frågor till henne om händelsen istället för att fokusera på den nya boken.

”När jag såg inslaget började jag gråta. Hade suttit uppe hela natten för att plugga svar på frågor (om boken!), välja outfits och hantera stressen av att ens vara med i live-TV framför 1,6 miljoner tittare. För att sedan inte ens få prata om en bok jag slitit med i ett helt år”, skriver Siduri på Instagram efter sin medverkan i programmet.

I ett senare inlägg tackar hon för stödet som hon fått efter att hon gått ut med kritiken mot TV4.

”All kärlek ni har gett mig är bortom denna (vita) värld. Tack så mycket för alla dm:s, kommentarer, delningar. Ni förstår inte hur det har stärkt mig. Vad vartenda ord ni skrivit har påverkar mig. Gjort mig ännu mer motiverad. Tårarna är nu torkade. Fighten fortsätter”, skriver entreprenören.

Malous svar

Foto: Malou Efter Tio/Instagram

Aftonbladet har fått ett svar från Malou via TV4:s pressavdelning.

– Vi talade med varandra efteråt och Siduri sa då att hon tyckte att intervjun blev väldigt bra. Jag tycker boken är viktig som visar på bra vägar och strategier för att ta sig fram i samhället. Jag sympatiserar med det hon skriver i boken, säger programledaren.

Och fortsätter:

– Det kändes självklart för mig som samhällsjournalist att ställa två inledande frågor om den tragiska händelsen när en 12- årig flicka sköts ihjäl i Botkyrka. Siduri har positiva erfarenheter från Botkyrka och boken är en kontrast och visar upp en annan bild, positiv och hoppfull. Det kändes bra att visa upp en nyanserad bild. Redaktionen hade även talat med henne om detta innan.

Vad tycker du om detta? Kommentera och dela gärna!

Exit mobile version