Idrottsstjärnans varma ord i sorgen efter Frank Andersson: ”Han var som min lillebror”

Under söndagskvällen nåddes svenska folket av den tragiska nyheten att brottarstjärnan Frank Andersson avlidit, endast 62 år gammal. Nu hedras den folkkäre VM-medaljören av de stora idrottsstjärnorna.
– Det kom som en chock för mig även om jag visste att läget var kritiskt, säger alpinstjärnan Ingemar Stenmark till Expressen.

Idrottsvärlden har förlorat en legendar. Men brottaren Frank Andersson blir inte bara ihågkommen för sina VM-guld, bragdguld och andra medaljer.
– Han var som min lillebror. Han var ju strulig och han höll ett sånt tempo att jag blev helt utmattad, det var svårt att hinna med. Det var så mycket som skulle uträttas. Jag minns en gång när vi skulle ha en gala. Då kom han dit med en tjej och gick med en annan. Ja, han var en person som levde livet. Han levde ett brokigt liv, som ansträngde hjärtat. Och så dör han nu vid 62 års ålder, säger tränaren och brottaren Pelle Svensson till Expressen.

Brottaren Frank Andersson är död
Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Frank Anderssons dödsorsak

Frank Andersson hade haft problem med hjärtat sedan flera år tillbaka, och efter en omfattande hjärtoperation var komplikationerna för allvarliga för att hans hjärta skulle orka mer. Vilket gjorde att han somnade in under söndagskvällen.

Ingemar Stenmark om Frank Andersson

När alpina skidlegendaren Ingemar Stenmark, en av Sveriges mest kända och folkkära personer möttes av nyheten, blev han chockad
– Det kom som en chock för mig även om jag visste att läget var kritiskt, säger Stenmark till Expressen.

Ingemar Stenmark
Foto: LUCA BRUNO/TT

Dela gärna för att sprida hyllningarna till avlidne Frank Andersson, och för att hedra hans minne.