Efter storbråket – nu ställer Freestyle in återföreningen

Under 80-talet var popgruppen Freestyle ett av de största banden i Sverige, som alltid drog fullt hus på spelningar runt om i landet. Alla ville vara dem, och bandmedlemmarna, som också var goda vänner, syntes alltid tillsammans.

Men saker och ting förändras med tiden. Den återförening som bandet glatt tillkännagav tidigare i år ställs nu in, på grund av interna bråk.
– De betalade inte trots diskussioner och varningar, säger Tommy Ekman till Aftonbladet.

I september meddelade bandmedlemmarna i Freestyle att de skulle återförenas på nostalgigalan Okej Live, i Partille 27 oktober, till folkets jubel. Men bara några dagar innan den stora återföreningen ska äga rum meddelar bandet att de ställer in.

”Tråkiga nyheter… Tyvärr så kommer Freestyle inte att spela på Okej Live i Göteborg. Jättetråkigt. Jag hoppas vi ses en annan gång!”, skrev medlemmen Gigi Hamilton på sin Facebooksida.

Christer Sandelin och Tommy Ekman från Freestyle
Foto: Claudio Bresciani / TT

Struntade i att betala

Anledningen till den inställda återföreningen ska enligt bandmedlemmen Tommy Ekman vara arrangörerna.
– De har inte uppfyllt sin del av avtalet. De betalade inte trots diskussioner och varningar, säger Tommy Ekman till Aftonbladet.
– Vi gick via vårt ombud och försökte få våra pengar, men de stoppade huvudet i sanden. Vi ville verkligen göra någonting bra, tillägger han.

Så säger arrangören

När Torbjörn Westerhäll, som är en av galans arrangörer, tillfrågades om vad som hänt svarade han:
– Vi skulle betala halva gaget i samband med att avtalet skulle signeras. Problemet var bara att det inte kom någon faktura. När vi påpekade det kom det till slut en faktura från Christer Sandelins bolag som innefattade moms och på upphovsrättsskyddat material ska det inte vara det. Vi sa att vi gärna betalar, men momsen ska bort. Då fick vi till svar att vi var oseriösa och då kommer inte Freestyle, säger Torbjörn till Aftonbladet.

Freestyle – Ögon som glittrar
Bildkälla: Youtube Swedish Pop

Dela för att uppmärksamma andra om denna trista nyhet.