Giséle skilde sig från Rickard Olsson – möttes av hatstorm efter att beslutet om uppbrottet kom ut

När Rickard Olsson och Giséle Essé skilde sig tvingades han flytta ut till ett attefallshus i trädgården.

När nyheten kom ut i media fick Giséle massvis med hatiska meddelanden från främmande människor.

– Det var ju inga troll utan det var människor så det är ju otroligt otäckt, säger hon till Expressen.

Sent under 2019 träffades tv- och radioprofilen Rickard Olsson, 57, och egenföretagaren Giséle Essé, 47. Några månader senare var de gifta.

Äktenskapet varade bara lite drygt två år, sedan ville de gå åt varsitt håll. Problemet för Rickard var att han skrivit över halva sitt skärgårdshus i Nacka på Giséle. Så han fick snällt köpa ut henne när de valde att skilja sig.

I väntan på att affären skulle gå i lås lät han henne bo på de 160 kvadratmeterna med sina barn medan han tog attefallshuset ute på tomten. Sedan gick månaderna.

”Kastat ut honom i en bod”

Folk började tycka synd om Rickard.

– Det framstod ju som att jag hade kastat ut honom i en bod. Vilket inte är någon sanning alls för vi skulle bo där varannan vecka men sedan så slutade kommunikationen från hans sida, säger Giséle i en intervju med Expressen.

Hon säger att tanken var att de skulle bo ute i det nyrenoverade attefallshuset varannan vecka – men han i sin tur sa att han inte ville att barnen skulle behöva byta hus.

Giséle fick ta emot mycket skit, hat och elaka kommentarer från folk som tyckte att hon var orättvis och dum mot Rickard. De skrev till henne på sociala medier.

– Det var privata meddelanden till mig. Det var ju inga troll utan det var människor så det är ju otroligt otäckt. Det var jätteläskigt. När man har två barn också som man tänker på, säger hon.

Rickard Olsson har sålt huset

I december i fjol lyckades Rickard till slut att köpa ut Giséle. Hon bor nu i ett annat boende i Nacka, medan han precis har sålt huset efter 26 år för att i stället flytta in till stan.

Rickard och Giséle har i dag ingen kontakt. Han har hittat kärleken på nytt i modellen Cathrine Hardenborg, 54 – som bland annat dejtat artisten Prince – men Giséle vill inte kommentera hur det går med hennes kärleksliv.

– Nej, det känner jag är väldigt privat. Det vill jag inte kommentera, säger hon.

Så tråkigt att det inte fungerade mellan er. Trots att det var några jobbiga månader med en stökig skilsmässa så var det nog för bådas bästa att det slutade på det här sättet.

Nu gäller det att titta framåt och ta tillvara på det liv ni lever här och nu. Ta hand om er!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev