Foto: Shutterstock/Shutterstock

Glenn Close om Robin Williams död: ”Då skulle Robin fortfarande vara vid liv”

Glenn Close kommer nu med ett nytt tragiskt uttalande om Robin Williams död.

I en dokumentär berättar den amerikanska skådespelerskan att det fanns en avgörande detalj bakom hans bortgång.

År 2014 förlorade världen en sann stjärna och en av de största komikerna genom tiderna när Robin Williams tragiskt nog gick bort. Hans död var en enorm förlust för många, och det blev snart känt att han kämpade med en svår och obotlig sjukdom, Lewy body demens, som förvärrat hans depression.

Han är känd som en genuint underbar man, en älskad familjefar och en omtänksam medmänniska och vän. Med klassiska roller i filmer såsom ”Good Morning, Vietnam”, ”Mrs. Doubtfire” och ”Aladdin” blev han också en otroligt uppskattad och hyllad stjärna.

Att sorgen var stor den 11 augusti 2014 när nyheten om hans död kom var därför kanske inte särskilt konstigt och en av dem som sörjde honom var vännen Glenn Close, som bland annat spelat mot honom i filmen The World According to Garp.

Avslöjar en avgörande detalj bakom Williams död

I den nya dokumentären Super/Man: The Christopher Reeve Story uttrycker Glenn Close sin tro att Robin Williams kanske hade varit vid liv längre om hans nära vän Christopher Reeve, som dog 2004, fortfarande hade varit kvar.

– Jag har alltid känt att om Chris fortfarande hade varit kvar, då skulle Robin fortfarande vara vid liv, säger hon enligt The Independent.

– Deras band var inte bara bestående, utan blev en livgivande kraft som höll dem båda uppe.

Alla som förlorat en nära vän vet att smärtan och sorgen kan vara enorm, och vad gäller just Williams och Reeve tror Close helt enkelt att saknaden blev för stor.

– De levde det slags snabba och galna liv som vår bransch kan erbjuda om du blir ett vilt berömt fenomen, praktiskt taget över en natt, säger hon till tidningen.

Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev