GRATTIS: Ann-Louise Hanson fyller 77 år i påsk – folkkära artistens sorgliga ord om firandet

Ann-Louise Hanson fyller 77 år på påskdagen.
Men det blir inget storslaget firande för den folkkära artisten.

Ann-Louise Hanson föddes i Kristianstad den 4 april 1944.

Hon är sedan 1966 gift med Bruno Glenmark och tillsammans har de tre barn.

Den folkkära artisten slog igenom redan 1956 när hon kom tvåa i Veckorevyns talangjakt ”Flugan” och då fick spela in en låt på skiva. ”Ringen du gav mig” blev en av hittills över 600 inspelningar av den skånska schlagerdrottningen.

Rekord i Melodifestivalen

Ann-Louise Hanson innehar svenskt rekord i antalet gånger hon medverkat i den svenska Melodifestivalen – hela 14 gånger har hon tävlat som artist. Som bäst har hon kommit på fjärde plats år 1966, 1969 och 1973. Senast hon medverkade var år 2019 med ”Kärleken finns kvar”.

Hanson är också den kvinnliga artist med flest låtar på Svensktoppen genom tiderna – 50 stycken.

Hon har genom årens lopp samarbetat med många kända artister, däribland Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmkvist och Towa Carson eller när hon på 1960-talet åkte på visturné med Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk.

2018 belönades hon med kungens medalj i 8:e storleken ”för förtjänstfulla insatser som sångare och scenartist”.

Ann-Louise Hansons sorgliga ord om påsken: ”Vad hjälper det”

2009 flyttade Hanson och Glenmark tillbaka till Sverige, efter att under 19 år ha bott på franska Rivieran.

De firar i år 55 år som gifta!

Nu ser Ann-Louise Hanson fram emot att få tillbringa påsken och därmed också födelsedagen – hon fyller 77 på påskdagen den 4 april – med maken.

Däremot tycker hon att det är tråkigt att inte kunna träffa barn och barnbarn.

”Jag ser vårtecken på min promenad men gläds inte över detta som jag brukar! Solen skiner men vad hjälper det när man inte får träffa dom man älskar allra mest!”, skriver Ann-Louise Hanson på Instagram.

LIDKÖPING 20190221 Ann-Louise Hanson flankeras av maken Bruno Glenmark och dottern Josefin Glenmark-Breman på kommunfest efter torsdagens repetitioner inför Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Coronapandemin sätter stopp för planerna att fira tillsammans med familjen. I kommentarsfältet förklarar artisten att hon ännu inte blivit vaccinerad mot covid-19.

”Ännu en påsk utan barn o barnbarn! Denna högtid som innehåller så många roliga o spännande moment! Jag vet, jag ska inte klaga, jag sitter inte ensam! Tänker på alla som inte har någon att dela vardagen med. Jag Är tacksam! Vi Är friska! Han finns vid min sida! Men Gud vad jag saknar dom ALLA”, skriver hon.

Det är många som känner precis som du, Ann-Louise. Förhoppningsvis går vi mot ljusare tider i detta pandemielände.

Trots allt hoppas vi du får en fin födelsedag och önskar dig ett stort grattis!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna härliga artist du också, om du vill gratta Ann-Louise.