GRATTIS: Carola Häggkvist fyller 54 år i dag – artistens nya kärleksbesked: ”Redo nu”

I dag är det ingen vanlig dag för vår älskade och populära schlagerdrottning Carola Häggkvist fyller år.

För knappt ett år sedan gick artisten och hennes dåvarande pojkvän Jimmy Källkvist skilda vägar, men nu ger hon ett nytt kärleksbesked.

– Jag börjar känna mig redo nu. En del vänner kommer med förslag, säger Carola till Expressen.

Att vara ung och slå igenom stort som artist redan som 16-åring måste vara omvälvande.

Jag kommer själv ihåg när man var tonåring och jag tyckte att jag hade nog att tänka på.

Om jag dessutom skulle ha en musikkarriär så tidigt, hade inte min uppväxt blivit alls på samma sätt.

Men för Carola Häggkvist blev det verklighet.

Slog igenom som 16-åring

Som 16-åring vann hon hela Melodifestivalen med ”Främling” och sedan dess har det minst sagt rullat på.

Hennes debutalbum som också fick samma titel som låten har sålts över en miljon exemplar och är Sveriges mest sålda album.

Men det är inte bara musiken som har varit i fokus genom åren.

Uppmärksammade skilsmässan

Carola väckte stora rubriker när hon gifte sig med Runar Sögaard 1990.

Men efter tio år gick de skilda vägar, och tillsammans fick de sonen Amadeus.

– Det är ingen optimal lösning, men som jag sa till honom när han var liten och frågade – vi ville hellre ge honom två glada hem i stället för ett ledset. Och det tror jag att han har fått. Men det betyder inte att jag inte tycker att man ska göra allt i sin makt för att hålla ihop, har Carola berättat för Expressen, skriver Svensk Dam.

Efter att ha skiljt sig visade Carola upp sin nya civilstatus på Melodifestivalen 2000, med den omtalade toppen som blinkade ordet ”singel” på.

Förutom sonen Amadeus har Carola också dottern Zoe som hon adopterade 2012 från Sydafrika.

Nya relationen med exet

Sedan skilsmässan har Carola dejtat och var tillsammans med sin bandkollega Jimmy Källkvist innan de gick skilda vägar för snart ett år sedan.

Nu berättar hon om hur de fortfarande umgås mycket och att deras relation förändrats sedan uppbrottet.

– Vi turnerade ihop innan vi träffades och det blir nog lite lättare att gå tillbaka till en vänskapsrelation när man känner varandra sedan tidigare. När man inser att man inte dansar i samma takt i livet kan man ändå fortsätta vara vänner, säger hon till Expressen.

Carolas nya kärleksbesked

Carola har tidigare berättat att det kommer kännas konstigt den dagen hon och Jimmy har gått vidare och träffat andra, men att hon i dag känner sig redo att ge sig ut och träffa någon.

– Jag har inte riktigt varit där om jag ska vara ärlig, men jag börjar känna mig redo nu. En del vänner kommer med förslag och då har de sagt emot varandra ”Nej nej nej, inte han”. Då tänker man ”Hoppsan, vem ska jag lita på?”, säger hon till tidningen.

View this post on Instagram

TACK för i helgen!! Enormt LYCKAT på alla vis. Vi har spelat på 2 magiska konsertplatser lör & sön för en tillsynes hänförd publik. De verkade nästan intill stumma idag på dubbelkonserterna bakom von Fersens monument och sa till mig efteråt att de knappt ville applådera för att inte förstöra den andäktiga stämning som kom till. Fantastiskt! Vi kunde nästan ta på atmosfären då allt stannar upp och pianist Jocke och jag fick kliva in i naturens lovsång i solstrålarnas spel mellan träden. Det var riktigt unikt. Och med två meter mellan varje filt så blev 50 pers inte så få längre! Fyllde hela slänten. Vi gick med måttstock och mätte mellan varje filt som placerats ut. ( Bilder ger inte alltid rättvisa beroende på ifrån vilken vinkel man tar bilden.) Full respekt för både vården och den enskilda individen. Kära hälsningar från en glad och oerhört nöjd Häggkvist som kan andas ut nu. Ta hand om dig. Hörs snart igen. Nu e det dags att sova några timmar. ( 04.15.. ) Frid & glädje. Love C. ( Se länk i bion ovan för biljetter till extra insatt konsert i ladan fre 3/7 Tapas bord till ’Exklusiv sommarkonsert med Carola’ Endast 6 det bilj kvar. Carola.com ) #exklusivsommarkonsertmedcarola #steningeslott #sommarkonsert #joakimholgersson #häggis #sommar #svenskavisklassiker #publikkonsertpåriktigt

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on