STORT GRATTIS: Pernilla Wahlgren fyller 55 år – så mycket tjänar den blivande Allsångsledaren

Pernilla Wahlgren räds inte rampljuset – hon har gjort en lång karriär på artisteriet, på teve och på teaterscenen.

På självaste julafton fyller artisten 55 år. Och i sommar ska hon få axla rollen som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Så mycket tjänar den folkkära artisten.

Pernilla Wahlgren har befunnit sig i rampljuset sedan barnsben. Hon är dotter till skådespelarparet Hans Wahlgren och Christina Schollin.

Sitt stora genombrott fick hon 1985 då hon medverkade i Melodifestivalen med bidraget ”Piccadilly Circus”. Och genom åren har hon röjt stora framgångar på scen – men inte bara med musiken.

Bland annat har hon spelat en roll i musikalen ”Grease” och även haft flera egna shower, senast med humorshowen ”Pernilla Wahlgren har hybris”.

STOCKHOLM 20221025 Pernilla Wahlgren blir ny programledare för "Allsång på Skansen" på SVT. Foto: Henrik Montgomery/ TT
Pernilla Wahlgren blir ny programledare för ”Allsång på Skansen” på SVT. Foto: Henrik Montgomery/ TT

Ska leda Allsång på Skansen

Numera syns stjärnan även på teve regelbundet. De senaste åren har tittarna fått se när hon har medverkat i bland annat ”Masked Singer” och ”Stjärnorna på slottet”.

Dessutom har Pernilla Wahlgren sin egen realityserie, ”Wahlgrens Värld” där tittarna får följa henne och hennes familj. Bland annat har tittarna fått följa lanseringen av hennes hudvårdsmärke L’Acuila.

Och uppdragen tar inte slut där. I höstas kom nyheten om att den populära artisten kommer att bli nästa Allsång på Skansen-programledare.

– Det är så stort, det är så hedrande, smickrande, och jag är så fantastiskt glad, sade Pernilla Wahlgren då i SVT Morgonstudion

Men samtidigt som nyheten kom fanns det även dem som var kritiska. En del menade att Pernilla var för oseriös för att leda det folkkära programmet.

Då svarade artisten på kritiken i sin podd:

– Det kommer alltid finnas hatare som tycker att jag är överallt, eller att jag inte är ett dugg rolig, eller att familjen Wahlgren syns överallt. Jag förstår att jag är mer liksom… Jamen det finns saker att störa sig på med mig, och det är ju för att jag också har en realityshow där jag också vågar visa mina dåliga sidor, sade hon i podden Wahlgren & Wistam.

Pernilla Wahlgren
Foto: Margareta Bloom Sandebäck/Dplay

Så mycket tjänar Pernilla Wahlgren

I och med de många uppdragen kommer det kanske inte som en överraskning att Pernilla inte behöver oroa sig över ekonomin.

Under 2019 hade hon en årslön på 1 099 600 kronor, vilket gav henne en månadslön på drygt 92 000 kronor, enligt Nyheter24.

Hennes aktiebolag Picadill Productions AB, som idkar artistverksamhet, omsatte 18 886 000 kronor under samma år, enligt sajten.

Och i och med det nya uppdraget som Allsångsledare har många frågat sig vad hon får i lön av SVT. När Expressen ställde frågan om SVT:s lön svarade hon dock kryptiskt:

– Man får fråga, men jag behöver inte svara, säger Wahlgren till tidningen.

Det är bara att gratulera till framgångarna –- och på 55-årsdagen! Hoppas du får en riktigt skön födelsedag och julafton, Pernilla!