GRATTIS: Peter Haber fyller 69 år – folkkäre skådisen mötte kärleken på jobbet: ”Passion”

Foto: TT

Skådespelaren Peter Haber fyller 69 år på söndagen.
Nöjeslivet ber att få gratulera stjärnan som spelat Martin Beck i snart 25 år.
– Jag var väldigt explosiv förr om åren, och kan bli det nu också. Fast allt mer sällan, har Haber tidigare sagt i en intervju med Expressens Hälsoliv.

På söndagen är det folkkära skådespelaren Peter Habers födelsedag.

Så här i juletider är det nog många av oss som ser på flera av hans mest populära filmer – vi tänker förstås på den varma julkalendern ”Sunes jul”. Där alla tv-tittare både kanske till viss del kunde känna igen sig i, men också förundras över den varma och virriga pappan Rudolf.

STOCKHOLM 010214 – Lena T Hansson, Peter Haber och Nina Gunke fotade i samband med filmen ”En förälskelse”. Haber är sambo med sin älskade Hansson sedan 1994. Foto: Fredrik Persson/TT

Haber har dessutom haft en ledande roll i en annan numera klassisk julfilm – komedin ”Tomten är far till alla barnen” som brukar sändas på julafton. Det är en minst sagt annorlunda film.

– Komedi måste göras på fullaste allvar – och jag tror inte du ska syssla med tragik eller drama om du inte har humor. När vi gjorde farsen ”Hotelliggaren” med Robert Gustafsson och Suzanne Reuter repeterade vi den som ett drama. Du kan inte gå omkring och tänka att du ska vara rolig, sade Peter Haber i en intervju med Expressens Hälsoliv.

Haber om första mötet med kärleken: ”Det var passion”

För några år sedan fyllde han folkpensionär, och Haber – som lever tillsammans med sin älskade sambo skådespelaren Lena T Hansson sedan 1994 – förklarar att han blivit lugnare med åren.

Paret träffades första gången när de var med i Arthur Millers ”Häxdansen”. 

– I år är det 30 år sedan – det är inte så vanligt i den här branschen. Men det var en väldigt jobbig period, Lena var gift… det var passion, och du vet aldrig hur pålitlig en passion är – men det blev som det blev. Det var väl guds finger som ville att vi skulle vara tillsammans…, sade Haber till Hälsoliv 2018.

Dessutom är Peter Haber som nästan alltid aktuell i rollen som kommissarie Martin Beck – i ”Beck”-filmserien. En roll han spelat ända sedan år 1997.

STOCKHOLM 20141219 Peter Haber spelar kommissarie Martin Beck i den populära filmserien. Nu är det dags för en serie nya Beckfilmer som kommer att visas i C More till en början. Foto: Christine Olsson / TT

Nöjeslivet vill passa på att önska Peter Haber grattis på födelsedagen!

Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version