Foto: Jessica Gow/TT/Shutterstock

GRATTIS: Petra Mede fyller 52 år – programledarens okända förflutna med Céline Dion

Petra Mede fyller 52 år på måndagen.
Nöjeslivet ber att få gratulera det mångsidiga programledarproffset och blickar tillbaka på hennes magiska karriär.

Ståuppkomiker, programledare, författare – och tidigare dansare.

Petra Mede är en mångsidig tv-personlighet som nu gör sig redo för sin andra säsong i rollen som programledare för TV4:s helgunderhållning ”Let’s dance”.

Förra året tog hon över programmet efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby, tillsammans med artisten David Lindgren.

– Bara att det är vi två kommer ju göra en skillnad, men sedan har vi båda också dansbakgrund och ett genuint dansintresse, sade Mede inför debutsäsongen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Petra Mede, David Lindgren
Foto: TV4

De rutinerade Let’s dance-nykomlingarna belönades under förra våren med både ros men också lite ris av tittarna.

Mede har tidigare också skrivit schlagerhistoria efter att ha lett två Eurovision Song Contest-finaler i Sverige – och hyllats stort ute i världen för detta. Hon har genom åren också lett många tv-sända galor, och var dessutom SVT:s julvärd 2013.

LÄS MER: Let’s Dance 2022: Alla deltagare, tv-tider och resultat

Petra Medes förflutna med Celine Dion

För många år sedan fick hon möjlighet att jobba tillsammans med en blivande världsstjärna – nämligen artisten Céline Dion. Den kanadensiska världsstjärnan Céline Dion slog igenom efter vinsten för Schweiz i Eurovision Song Contest 1988 med bidraget ”Ne partez pas sans moi”.

Petra Mede
Foto: Tv4

– Jag träffade Céline Dion när jag var med i ett franskt tv-program där vi dansade bakom olika sångerskor. Det måste ha varit precis innan hon vann Eurovision för hon var inte speciellt känd då. Vi pratade lite och hon var otroligt blygsam. Vi dansare tyckte vi var mycket coolare eftersom hon var så proper och ordentlig, men så började hon sjunga och vi höll på att svimma allihop, har Mede berättat i en intervju med tidningen Damernas värld.

Céline Dion. Foto: DFree / Shutterstock.com
Céline Dion. Foto: DFree / Shutterstock.com

På frågan om vad som gör henne lycklig, svarade Mede:

– Min dotter, det är den enda reservationslösa kärleken. Ibland tänker jag på alla relationsproblem som folk har, den lodräta kärleken är ju betydligt enklare. 

LÄS MER: Petra Medes vägran om privatlivet – efter intima frågan: ”Jag kan säga att jag upplever…”

Petra Mede i TV4:s nya program ”Hjulet”

På lördag om två veckor, närmare bestämt 19 mars, leder hon säsongspremiären av ”Let’s dance” i TV4. Därefter väntar ytterligare ett programledaruppdrag i kanalen, nämligen nysatsningen ”Hjulet”.

På måndagen den 7 mars fyller Petra Mede 52 år och Nöjeslivet ber att få gratulera!

STOCKHOLM 20200819 Petra Mede fotograferad efter släppet av romanen ”Skam och högmod i Sävedalen”. Foto: Jessica Gow / TT

Skriv gärna en kommentar och gratta Petra!