Foto: Henrik Montgomery, TT/Youtube

GRATTIS! Robert Gustafsson fyller 57 år – folkkäre humorkungen: ”Alltid velat vara äldre än jag är”

Robert Gustafsson fyller 57 år på måndagen.
Nöjeslivet ber att få gratulera Sveriges humorkung!
– Jag har alltid varit lite generad över min egen ungdom, säger han i TV4.

Han har redan fyllt hundra en gång – på vita duken. Skådespelaren Robert Gustafsson gjorde som bekant stor succé i rollen som Allan i filmerna om ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Men Robban är framför allt känd som Sveriges humorkung.

2006 utsågs han till ”världens roligaste man” i SVT:s ”Folktoppen”. Elva år senare prisades han som ”Sveriges bästa komiker” i TV4:s ”Sveriges bästa”. Båda gångerna var det svenska folket som fick rösta.

Ända sedan sent 1970-tal har han underhållit svenska folket med alltifrån revyer till tv-klassiker som ”Morran och Tobias”, ”Rena rama Rolf” och förstås i Killinggängets alla produktioner.

Eller som alla de gånger Robban i finalen av ”Allsång på Skansen” underhållit tittarna i direktsänd tv, som här i sin klassiska Tony Rickardsson-karaktär.

När det kommer till rollgestaltning, trivs Robban i lite äldre roller, har han tidigare berättat i intervjuer.

– Nu har jag med ålderns rätt… Jag har alltid varit lite generad över min egen ungdom, säger Robert Gustafsson i ”Malou efter tio” i TV4.

– Jag har alltid velat vara äldre än vad jag är. Just lite sådana här gubbiga karaktärer är jag väldigt förtjust i.

Robert Gustafsson hyllar Leif GW

Han nämner en speciell kriminolog som en stor förebild.

– Leif GW Persson är en riktig mysfarbror för mig. Jag gillar folk som sitter med sina glasögon upp och ner och tuggar, kan peka på fakta och säga: ”ja, det där vet man inte”. Ju äldre man blir, desto större blir gråskalan. Om det är svart och vitt när man är 25, märker man kanske att nej, det är nog inte så. Erfarenheter gör att allt blir mer luddigt, men samtidigt blir man trygg och kan faktiskt lugna folk.

STOCKHOLM 20210831 Leif GW Persson och Robert Gustafsson aktuella med andra säsongen av ”Det som göms i snö”. Foto: Henrik Montgomery / TT

Här kan man ta del av en längre intervju med Robban där han berättar om sin långa och framgångsrika karriär.

Stort grattis på 57-årsdagen, Robban!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!