Gry Forssell tvingas ställa in – efter otäck olycka: ”Det gjorde ont”

Gry Forssell var spårlöst försvunnen i Mix Megapols morgonsändning.
Men det fick snart en förklaring – då kollegorna ringde upp den folkkära programledaren i direktsändning.
– Jag lyckades gå och bryta mitt nyckelben i helgen och är dessvärre sängliggande, skriver Gry på Instagram.

Gry Forssell, 46, är en av Mix Megapols största profiler i radio. I flera år har hon lett morgonshowerna ”Äntligen morgon med Adam och Gry” och numera ”Gry Forssell med vänner” varje vardagsmorgon mellan 05-10.

Men Gry är också starkt förknippad med TV4 där hon i flera säsonger har lett underhållningsprogrammet ”Sommarkrysset” under sommarmånaderna i direktsändning från Gröna Lund i Stockholm. Forssell, som växte upp i Luleå, har också haft hand om stora och populära TV4-satsningar som ”Körslaget”.

Nu meddelar Gry att hon tvingas ställa in sin medverkan i radio. På måndagsmorgonen var Forssell plötsligt inte med i direktsändningen i Mix Megapol.

Det skulle snart få sin förklaring – för kollegorna ringde upp Forssell som svarade från sjukhussängen.

Gry Forssell är förutom Mix Megapol-programledare också en stark TV4-profil där hon leder underhållningsprogram som ”Sommarkrysset” och ”Sveriges bästa”. Foto: TV4/Dan Hansson / SvD / TT

– I helgen ramlade jag av en häst och föll två och en halv meter. Jag tappade luften, det var otäckt och det gjorde ont. Jag kände snabbt att det var något som inte stämde med nyckelbenet, säger Gry Forssell i Mix Megapols sändning, uppger Expressen.

Den folkkära programledaren beskriver smärtorna så här.

– Jag har också ont i höften och revbenet. Det gjorde mer ont än vad jag trodde att det skulle göra.

I ett inlägg på Instagram hälsar Gry till alla lyssnare från sjukhusbädden. På bilden har hon sitt karaktäristiska och hoppfulla leende samtidigt som hon räcker upp två fingrar i ett ”peace-tecken”.

– Jag lyckades gå och bryta mitt nyckelben i helgen och är dessvärre sängliggande. Men det var jättemysigt att få prata i telefon med gänget i studion och TACK till Eftermiddags-Erik som hoppar in på min plats! skriver hon.

I stället meddelar radiokanalen att det alltså blir ”Eftermiddags-Erik” Wedberg som hoppar in i Grys ställe.

Krya på dig, Gry! Vi alla skickar våra styrkekramar till dig.

TV: Mest sedda TV-programmen 2018