Gunilla Perssons starka beslut för mamma Iris begravning
Foto: Viafree, Youtube/Instagram @thegunilla

Gunilla Perssons beslut för mamma Iris begravning – starka orden

Gunilla Persson planerar just nu för sin älskade mamma Iris begravning.
Nu delar tv-profilen med sig av sina tankar och beslut.
– Jag går igenom massor med bilder och videoklipp och det hjälper mig otroligt mycket, skriver hon.

Det var på torsdagsförmiddagen den 2 mars som svenska folket nåddes av beskedet att Gunilla Perssons mor Iris somnat in, 97 år gammal.

För tv-tittarna blev Iris känd i samband med dotterns medverkade i TV3:s realityprogram ”Svenska Hollywoodfruar”. Där kunde tittarna följa Gunilla Persson som sedan många år tillbaka bott i USA tillsammans med sin dotter Erika, som också syntes i serien, och så mamma Iris som de tog hand om.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Enligt Gunilla lämnade mamman jordelivet på onsdagen.

– Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset… skrev Gunilla då, på sin Instagram.

LÄS MER: Gunilla Perssons sorg – mamma Iris död: ”Jag är i fullständig chock”

Hon ville då också passa på att tacka för det varma stöd hon redan känt från nära och kära. Tiotusentals av stjärnans följare har redan hört av sig via Instagram.

– Tack alla underbara vänner för era böner för mamma. Många av er känns som riktiga vänner fastän jag aldrig ens har träffat er, skriver Gunilla Persson som också valde att citera en sång som för henne känns passande i denna svåra stund.

– Nu måste jag verkligen ta till mig orden i sången ”lägg inte blommor in vid graven för Jesus lever han är här”, skrev Gunilla.

Artikeln fortsätter under bilden.

Familjen Persson stöttas bland annat av Maria Montazami, som också var en av stjärnorna i ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Kära fina Gunilla jag beklagar med hela mitt hjärta din sorg. Din mamma var ditt allt. Jag är glad att du har Erika och vänner runt dig nu. Vila i frid finaste Iris, skriver Maria Montazami i en kommentar till Perssons Instagram-inlägg.

LÄS MER: Jeanette Höglunds fina stöd till Gunilla Persson – efter beskedet om mamma Iris bortgång

Gunilla Persson berättar nu att familjen förbereder för begravningen av hennes älskade mamma för fullt.

– Jag fullkomligt älskar den här bilden. Jag går igenom massor med bilder och videoklipp och det hjälper mig otroligt mycket. Jag har varit alldeles fixerad vid den sista dagen eller dagarna av mammas liv vilket inte är bra, skriver Gunilla på Instagram.

Samtidigt som hon också bekräftar deras beslut inför begravningen.

– Vi ska sätta ihop en mycket vacker film att visa på begravningen som blir med all sannolikhet den 15 april, skriver Gunilla.

Vi är med er i sorgen, Gunilla och Erika. Alla våra tankar går till familjen i denna svåra stund.

Tack för allt, Iris.