Gunilla Perssons vrede – tv-profilen sätter ner foten efter orden om hennes döda mamma

Sorgen och chocken har varit stor.

Gunilla Persson förlorade sin älskade mamma Iris i våras.

Men nu är tv-profilen upprörd av en alldeles särskild anledning.

Det var på torsdagsförmiddagen den 2 mars som svenska folket nåddes av beskedet om att Gunilla Perssons tv-kända mor Iris somnat in vid en ålder av 97. Enligt dottern gick hon ur tiden dagen dessförinnan.

För tv-tittarna blev Iris en känd profil i samband med dotterns medverkan i TV3:s realityserie ”Svenska Hollywoodfruar”. Där kunde vi följa Gunilla Persson, som sedan många år tillbaka lever i USA tillsammans med sin dotter Erika, som också syntes i serien. Och så mamma Iris som de båda så ömsint tog hand om.

Sorgen var förstås uppenbar då Iris hade lämnat jordelivet.

– Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset… skrev Gunilla då, på sin Instagram.

LÄS MER: Gunilla Perssons sorg – mamma Iris död: ”Jag är i fullständig chock”

Hon ville vid den här tiden också passa på att tacka för det varma stöd hon redan då känt från nära och kära. Tiotusentals av stjärnans följare hade hört av sig via Instagram och kommentarsfält.

Gunilla ryter ifrån efter orden om döda mamman

Gunilla talade alltid sig varm om sin kära mor, som på senare år behövde vård, vilket också framgått i såväl tv som sociala medier. Iris hade alltid sin dotter och dotterdotter nära till hands när de tog hand om henne i hemmet, ömsint och kärleksfullt.

Gunilla har fortfarande mamma Iris tydligt närvarande i sina tankar.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Därför blev hon nyligen sårad, då det hade inkommit ett privat meddelande till henne via sociala medier, där Gunilla anklagas för att ”mjölka likes och medlidande” över hennes förlust.

Detta har nu fått Persson att sätta ner foten.

– Kära vänner, för mig har det alltid varit och är ett otroligt stöd att kommunicera med er och ni har varit alldeles fantastiska under min resa och kamp under åren med lilla mamma. Jag blockerar de onda människorna som alltid finns runt oss tyvärr då det är en maktkamp mellan det onda och det goda i andevärlden, skriver Gunilla Persson på sin Instagram.

I meddelandet till Gunilla beskrivs mamman som ”ett vårdpaket utan livskvalitet och innehåll” och att hon ”har det bättre nu”.

– Mamma kan ha varit ett vårdpaket om det är så man vill kalla en oförmögen människa som lider av demens men hon var fortfarande mot slutet kapabel att le med hela ansiktet och ögonen strålade med Jesu kärlek, skriver Gunilla.

Hon fortsätter:

– Jag har bilder in i det sista om hur hela hennes väsen lyste av lycka och tacksamhet för att hon var hos mig. För er som har gamla och sjuka föräldrar eller anhöriga och vänner – se till att inga onda människor kommer nära dem och om ni ser det rapportera omedelbart. Jag vet att mycket vanvård och elände förekommer på äldreboenden och sjukhus. Stå upp för de hjälplösa! Välsignelser till er alla, skriver Gunilla avslutningsvis i sitt inlägg.

Fotnot: ”Svenska Hollywoodfruar” finns att se på Viaplay.

Vi tänker på er, Gunilla och Erika!

Vila i frid, kära Iris.