Leif GW Perssons nya liv utan alkohol: ”Jag har gått ner 36 kilo”

Kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson har alltid varit öppen med att han dricker mycket alkohol i perioder. De senaste åren har han hållit ett mönster som innebär att han avstår alkohol de första sex månaderna på året, för att sedan unna sig och inte hålla tillbaka. Men nu bryter han vanorna för ett mer hälsosamt leverne som gjort att han gått ner 36 kilo.
– Jag orkar ju inte längre. Jag orkar inte dricka helt enkelt. Så det blir mycket nyktra dagar nu, säger GW till Aftonbladet.

Sedan 80-talet har Leif GW Persson, 73, varvat sina nyktra perioder med ett halvår fyllt med mer alkohol, en devis han levde efter även detta år. Men nu när hans nyktra halvår passerat känner han sig för första gången inte lockad att dricka alkohol längre.

GW
Foto: Leif R Jansson / TT

Anledningen kan ha att göra med de hjärtproblem orsakade av dålig hälsa som fick in honom på sjukhus. Enligt GW själv så orkar han inte dricka alkohol mer.

”Jag har gått ner 36 kilo”

Men de osunda levernet har också gjort att GW tagit tag i sin kost. Sedan han började med en diet så har han nämligen gått ner en hel del i vikt.
– Jag har gått ner 36 kilo. I början körde jag LCHF men numera har jag övergått till att äta mindre, helt enkelt. Så det finns hopp om livet, säger han till Aftonbladet.

Foto: Maja Suslin/TT. Under inspelningarna av ”Efterlyst”, i början av 2000-talet, var GW betydligt smalare. En vikt han sakta men säkert går tillbaka mot idag. 

Alla har laster, och det är ibland lättare sagt än gjort att bryta dåliga mönster. Nu visar vi GW att vi stöttar honom i han sunda val och försök att vara nykter.