Händelsen som blev Benjamin Ingrossos värsta i livet – och det är inte den alla tror: ”Inte lycklig”

Trots sin unga ålder har Benjamin Ingrosso hunnit med mycket i sin musikkarriär. Hela barndomen hade han drömt om att vinna ”Melodifestivalen” och få representera Sverige ute i Europa.

Men när drömmen slog in 2018 kunde han inte riktigt njuta av det.

– Jag stod ändå där på min drömscen, fick köra min souliga låt inför hur många tittare som helst, men det var inte den bästa stunden i mitt liv, sa han när han var med i ”Så mycket bättre” två år senare.

Han var känd redan när han föddes. Benjamin Ingrossos, 26, föräldrar är artisten Pernilla Wahlgren, 56, och hennes tidigare dansare, numera krögare, Emilio Ingrosso, 58.

Dessutom är hans morföräldrar Hans Wahlgren, 86, och Christina Schollin, 86, kända skådespelare, liksom hans morbröder Niclas och Linus.

Läs mer: Benjamin Ingrossos besked om kärlekslivet – nu bekräftar stjärnan

Benjamin och hans syskon Oliver, Bianca och Theo är verkligen från en riktig kändisfamilj.

Benjamin Ingrosso i "Hellenius hörna". Foto: TV4
Benjamin Ingrosso i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4

När han var nio år vann han ”Lilla Melodifestivalen” (2006) med sin låt ”Hej Sofia” och därefter spelade han i flera musikaler och pjäser.

Har vunnit allt som går

2014 valde han att lägga ner musikalkarriären, han ville satsa på det egna låtskriveriet och artisteriet. Det har varit ett minst sagt lyckat drag.

I dag är Benjamin Ingrosso en av Sveriges största artister och han har vunnit pris på Grammisgalan, Kristallengalan och Rockbjörnen.

Åren 2017 och 2018 ställde han upp i ”Melodifestivalen” med låtarna ”Good lovin” och ”Dance you off”. Det första året kom han femma, men året därpå revanscherade han sig själv och vann hela tävlingen.

Benjamin Ingrossos tuffa tid

Hans barndomsdröm gick i uppfyllelse. Tolv år efter att han vann ”Lilla Melodifestivalen” gjorde han om bedrifter fast i den stora tävlingen.

Tyvärr blev det inte riktigt som han hade tänkt sig. När Benjamin var med i ”Så mycket bättre” 2020 berättade han om de negativa känslorna som han kände under den tiden.

Det visade sig att han förknippade det mycket med prestationsångest.

Benjamin Ingrosso 2018 i Melodifestivalen
Benjamin ingrosso i ”Melodifestivalen” 2018. Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag hade precis varit med i Melodifestivalen och Eurovision, det var typ det värsta jag gjort i mitt liv. Framför allt där så har jag ett ansvar att folk ska tycka om mig i hela Europa, för jag representerar Sverige, sa han i programmet.

”Var inte bästa stunden i mitt liv”

Han var alltså orolig över att folk inte skulle tycka om honom. Det blev en ständig jakt efter uppmärksamhet och bekräftelse. Det var tufft för honom – inte alls så lustfyllt som han hade föreställt sig.

– Jag stod ändå där på min drömscen, fick köra min souliga låt inför hur många tittare som helst, men det var inte den bästa stunden i mitt liv. Jag var inte lycklig, sa han.

I stället släppte de negativa och jobbiga känslorna så fort han kom hem och fick vila upp sig i lugn och ro. Då kände han en helt annan tillfredsställelse i kroppen.

– Sedan kom jag hem, det var soligt och jag satt på balkongen och åt en varm kanelbulle och ett glas mjölk och så tittade jag ut över min sjö, då var jag lycklig, sa han.

Fina Benjamin, det är tråkigt att du känner så här om din medverkan i ”Mellon” och ”Eurovision”. Du gjorde en strålande insats och folk gillade verkligen ditt nummer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev