Hånet mot Benjamin Ingrosso på Grammisgalan – artistkollegorna pekade finger när han tog emot pris

Benjamin Ingrosso, 24, fick ta emot det prestigefyllda priset “Årets artist” under torsdagens Grammisgala. Men när en berörd Benjamin gick upp på scenen för att mottaga sitt pris hånades han av konkurrenterna Hov1, som pekade finger. 

Under torsdagen samlades Sveriges artistelit på Annexet i Stockholm för att delta i Grammisgalan. De artister, låtskrivare, producenter och andra inom branschen som utmärkt sig under det gångna året var alla på plats. Många i hopp om att få vinna en ärofylld Grammis. 

Priset delades ut i totalt 22 musikkategorier. Kvällens stora vinnare var sångerskan Miriam Bryant, som tilldelades Årets album och även Årets låt tillsammans med Victor Leksell.

Benjamin Ingrosso vann Grammis

Pris för Årets artist gick dock till Benjamin Ingrosso, 24, som arbetat intensivt under året som gått. 

Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso. Foto: TV4

Efter att Benjamin vann Melodifestivalen med “Dance You Off”, har karriären pekat spikrakt uppåt. Han har bland annat gett ut två soloalbum, och hyllats för sin insats i Så mycket bättre, som sändes hösten 2021.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos nya kärleksbesked – tittarfavoriten bryter tystnaden: ”Jag är…”

Under gårdagens Grammisgala var det en förvånad Benjamin som fick kliva upp på scenen för att mottaga sin första grammis i livet. 

“Wow! Eh, tack, tack som fan. Det här kommer vara det sämsta talet genom tiderna. Jag har inte förberett ett tal, tro mig. Jag har verkligen inte det. Jag får hjärtklappning”, sa Benjamin. 

Pekade finger

Men det var inte alla som var glada för hans skull.

Hov1 var årets mest spelade artist på svenska Spotify 2021. De hade ett lyckat år med hits som ”Barn av vår tid” och ”Gamora” där hiphopgruppen samarbetade med avlidne artisten Einár.

När programledarna ropade ut Benjamins namn som vinnare riktades kamerorna mot artistkollegorna Hov1, som pekade finger in i kameran, i direktsändning

Tackade mamma och pappa

I sitt tacktal hyllade Benjamin sina kollegor som arbetat med hans musik tillsammans med honom, samt sin mamma och pappa. 

Benjamin passade även på att uppmuntra fans och andra där ute att tro på sig själva när de vill satsa på sina drömmar.

“Kör racet. Tro på er själva, livet är för kort. Bara gå lös. Skit i vad alla andra tycker. Mina ben skakar”, sa Benjamin Ingrosso.

Vi unnar i alla fall Benjamin vinsten. Dela gärna med dig av gratulationer i kommentarsfältet om du också gör det.