Hanna Hedlunds kärlekskamp med maken Martin Stenmarck – efter 20 år tillsammans

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i över 20 år.

Nu berättar Hanna om hemligheten bakom det långa och kärleksfulla förhållandet. Samtidigt avslöjar hon Martins kamp för kärleken på dansgolvet 1997 – och hur livet ser ut i dag.

Det är i egna podcasten LattasDöttrarPodden som Hanna öppenhjärtigt berättar om livet tillsammans med Martin Stenmarck, vilket även sajten Hänt uppmärksammat.

Poddradioprogrammet har Hanna tillsammans med sin syster Lina Hedlund. De karismatiska och glädjespridande syskonen från Hälsingland har som bekant båda valt en karriär inom musiken – och nyligen också inom TV.

Den mångsysslande Hanna Hedlund ledde populära underhållningsprogrammet ”Singing Bee” på TV3 men har också haft roller i musikaler såsom Hujeda mej vá många sånger med bland andra Benjamin och Bianca Ingrosso. I år är hon bland annat aktuell i Pernilla Wahlgrens egen föreställning ”Hybris”.

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i 20 års tid

Samtidigt har Lina Hedlund under årens lopp mest haft fokus på musiken och discogruppen Alcazar, men även hon har på senare tid testat vingarna som programledare. I Melodifestivalen 2020 ledde hon showen med bravur tillsammans med David Sundin och Linnea Henriksson.

Och i släkten finns alltså även en annan artist – nämligen Martin Stenmarck. Melodifestivalvinnaren från 2005 tillika ”Ladies Night”-profilen träffade Hanna Hedlund redan för 20 år sedan. De är gifta och har tre barn födda 2004, 2006 och 2012 tillsammans.

LEKSAND 20190215 Martin Stenmarck efter genrepet inför Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på fredagen. Foto: Claudio Bresciani / TT

I podden berättar Hanna öppenhjärtigt för sin syster och alla lyssnarna om förhållandet med Martin och hur det var när de träffades för första gången.

Det sade inte klick på en gång.

– Det var inte så att det var kärlek vid första ögonkastet men jag kommer ihåg att jag tänkte ‘åh vilken karisma’. Dock kommer jag också ihåg att jag tyckte att han var en riktig lirare med sitt colgatesmile, så fördomsfull var jag, säger Hanna i podcasten LattasDöttrarPodden.

Så träffades Hanna och Martin – kärleken spirar!

Hanna och Martin träffades första gången år 1997 på Wallmans salonger i Stockholm som anordnade en julfest. När Hanna dansade med någon annan så steg Martin fram och frågade varför någon dansade med ”hans” flickvän. Han låtsades för att han skulle få ha Hanna för sig själv.

– Jättetöntigt egentligen. Men sen kommer jag inte ihåg någonting förrän jag vaknar upp på hans hotellrum morgonen efter, säger Hanna Hedlund i podden.

Dagen efter bytte de nummer och Hanna visste att hon hade hittat rätt i livet.

– När jag kom hem till mamma sen sa jag ‘jag har träffat honom. Mannen i mitt liv’.

Hannas besked: ”Nu låter jag lite bitter”

Nu har de varit ett par i 20 år och kärleken spirar!

Den senaste veckan har Martin Stenmarck varit iväg för att spela in tv-serien ”Nyckelviken” för Viaplay, samtidigt som Hanna är hemma i coronakrisens spår.

Livspusslet fungerar ändå bra medan Martin Stenmarck är borta på inspelningar, förklarar Hanna. Även om tanken från början var att släktingar skulle hjälpa till – innan coronakrisen slog till.

Hanna berättar att hon nu är hemma med barnen och tar hand om hemmet eftersom hon inte har några jobb under coronakrisen.

– Jag städar och fejar och tvättar och lagar mat. Men nu finns det ju inga jobb heller så nu behöver jag ju inte hjälp av någon mormor, säger Hanna och konstaterar att det kan vara skönt att vara själv ibland också även om hon förstås också saknar sin make.

– Nu låter jag lite bitter och jag är lite bitter ibland, säger Hanna i LattasDöttrarPodden.

Lina skämtar om att Martin kan stanna i två veckor på inspelningarna eftersom Hanna tycker det är skönt att vara lite själv också och systrarna skrattar.

Här kan man lyssna på hela det öppenhjärtiga och härliga samtalet mellan systrarna Hedlund!

Stort grattis till över 20 år tillsammans, Martin och Hanna! Ni är fantastiska och sprider så mycket glädje.

Dela gärna vidare för att hylla detta superpar!