Hans Mosesson lämnade rollen som ”Ica-Stig” och försvann helt – detta gör han i dag

De 13 första åren var vi vana vid att se skådespelaren Hans Mosesson i rollen som den folkkära Ica-Stig.

Sedan sex år tillbaka är det Loa Falkman som synts i rollen, och som nu har ersatts.

Men vad hände med Hans efter att han lämnade rampljuset och den folkkära rollen?

Spekulationerna har varit många sedan det avslöjades att Loa Falkman lämnar den hyllade rollen som Ica-Stig.

Namn som Johan Rheborg, Björn Kjellman och Sven Melander pekades ut som ersättare.

Men innan den nya Stig avslöjades blev det ett kärt återseende för många tittare när Hans Mosesson som tog sig an rollen först som Stig, återvände i rutan igen.

– Vi tyckte det vore kul att visa upp vad som händer med Ica-Stig när han pensioneras. Det är en liten blinkning till vårt eget koncept, säger Frank Hollingworth, pappa till konceptet och grundare av reklambyrån King i en kommentar till Resumé.

Hans Mosesson
Foto: Youtube

För Nöjeslivet berättade Hans att det var en glädjande comeback att synas i Ica-reklamen igen.

 Det var lite nostalgiskt och det var roligt att träffa de flesta i teamet man arbetade med tidigare.

Orden om nya ersättaren

Hans som sedan tidigare hade fått veta vem som skulle bli nya Ica-Stig berättade också om vad han själv tyckte om ersättaren.

 Jag vågar inte ha en synpunkt innan han har fått börja jobba. Det framgår ju att det är en han i de senaste reklamerna, även om folk har önskat sig en tjej. Men man kan inte få allt. Det ska bli spännande att se, sa Hans Mosesson.

Så vad har han gjort sedan hans avsked från Ica-Stig?

Detta gör Hans Mosesson i dag

För Hans som i dag är 76 år, var det många som fortsatte förknippa honom med rollen som Stig, och det tog tid att skaka av sig den bilden för många.

 Nej jag saknar det inte. Jag blir påmind hela tiden om rollen och det är märkligt. Men folk bara älskar det. Det är ju trevligt att man inte blir ihågkommen som en bov eller något annat skräckinjagande utan något kul, har han tidigare sagt.

Hans Mosesson
Foto: Youtube

Medverkade i hyllade serien

Istället lade han reklamjobb på hyllan och satsade istället på TV4:s serie ”Sjölyckan”, där han spelar rollen som Berndt.

– Det är en småputtrig serie om en familj i skärgården som bjuder på mycket igenkänning. I och med att det är ett arvegods, som Berndts farfar köpte, är det en källa till mycket konflikter. Alla vill ha det på sitt sätt. Min karaktär Berndt är ju en 40-talist. Han är lite trubbig och har han en gång bestämt sig för något är det det som gäller, har han tidigare sagt till Hälsoliv och fortsätter:

Hans Mosesson
Foto: Ulrika Malm/TV4

Att Berndt träffat en ny kärlek är honom väl unt. I först omgången av ”Sjölyckan” sörjde han sin fru som gått bort. Nu visar det sig att relationen med hustrun kunde varit bättre, om man säger så. I bästa fall får han uppleva det med Söderbergskan, som görs av Marianne Mörck. Jag tycker väldigt mycket om henne. Hela tiden är det dräpande repliker. Hon är lite smågiftig, man får se upp.

Förutom arbetet med serien njuter han av pensionärslivet och att få vara med familjen, som består av 6 år yngre frun Carola, som han firade 35 årig bröllopsdag i höstas. Tillsammans har de sönerna Måns, 37, Jonas, 33, och Fabian, 30.

Så fint att du har fortsatt med skådespelandet Hans! Saknar ni han som Ica-Stig? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.