Här brister det för Rolf Lassgård – efter orden från vännen i tv-studion: ”Jag blir otroligt rörd”

Foto: TV4

Rolf Lassgård är tillbaka igen i tv-rutan – med en ny version av ”Jägarna” i en tv-serie-version på C More och på TV4.

På tisdagen gästade han TV4-programmet ”Efter fem” där Tilde de Paula är programledare.

Det blev ett långt och intressant samtal om den över 20 år långa skådespelarkarriären, livet och den kommande serien.

Men det blev också en total överraskning – när Tilde bad kontrollrummet att sätta i gång en video med en speciell hälsning till Rolf i direktsändning.

Foto: TV4

Tilde de Paula Eby leder nämligen in samtalet på det faktum att Lassgård valt att bo i Gävle och alltså inte i Stockholm, dit väldigt många andra kollegor till honom flyttar.

– Jag kan sakna väldigt mycket kontakt med kollegor i vardagslivet. Men det jag får är att, och jag vill inte sitta och säga att det ena livet är bättre än det andra, men det är ett annat liv i småstaden än vad det är i storstaden. Jag tycker att jag träffar andra människor där och det ger en otrolig näring för mitt arbete, helt enkelt, säger Lassgård i ”Efter fem” i TV4.

Då passar Tilde på att leverera en hälsning från en nära vän och kollega till Lassgård – nämligen Helena af Sandeberg. Och hennes ord i det inspelade videoklippet får Lassgård att bli märkbart rörd.

Foto: TV4

– Du är en sån j-vla stjärna, Rolf. Ja, en skådespelarstjärna, det vet vi ju typ alla i hela Sverige, men också en sådan människostjärna. Du är en fantastisk människa och en fantastisk vän. Jag är så otroligt glad att du är min vän. Vi har så roligt, vi diskuterar, skrattar, pratar och dricker kaffe och rosé. Men också när livet svider och är tufft, som det är ibland, så har du funnits där. Tack min vän, säger Helena af Sandeberg.

Lassgård är som sagt märkbart berörd i direktsändningen, men passar också på att skoja lite grann i studion.

– Otroligt fint. Jag blir rörd, och samtidigt blir jag så där, ”jäklar, hon ska alltid vara värst” liksom. Om jag ska ge henne cred någon gång så nog fan kommer hon och är värre ändå, haha. Nej, men jag blir otroligt rörd. Det här har kommit att bli en väldigt nära vän till mig. Vi träffades under ett gäng inspelningar och det har fungerat väldigt bra att jobba framför kameran. Det födde en vänskap och ett tyckande om vårt arbete så det gick att prata om allting.

Se hela intervjun med Lassgård här: 

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11975441″ /]

Vilken bra person och skådespelare han är, Lassgård! Dela gärna vidare för att hylla honom. 

Exit mobile version