Här överraskar Lee Christiernsson Tone Sekelius med kärleksfull hälsning – tokhyllas efter orden i direktsändning

Under tisdagen gästade Tone Sekelius TV4:s ”Efter Fem.”

Då överraskades hon rejält med en fin hälsning från Lee Christiernsson som delade med sig av varma ord om vilken förebild Tone är.

För en tid sedan kom Lee Christiernsson, tidigare känd som ”Snickar-Björn” från Äntligen hemma, ut som trans och icke-binär för hela svenska folket.

Hen valde att dela med sig av resan i dokumentären ”Att bli Lee” i TV4 och ställde upp i en stor intervju med QX.

Där berättade profilen bland annat om en person som varit både inspirerade och viktig under förvandlingen från Björn till Lee.

Nämligen den folkkära artisten, programledaren och influencern Tone Sekelius.

Läs mer: Lee Christiernsson tokhyllas av tittarna – efter gripande orden om att finna sitt sanna jag

Så har Tone Sekelius inspirerat Lee

Tone kom ut som transperson 21 Februari 2021 och även hon valde att öppenhjärtligt dela med sig av sin resa. Något som fick stor betydelse för Lee.

En video från Tones Youtubekanal dök upp i Lees flöde och där berättade hon om ett internationellt sjukhus online där transpersoner kan få hjälp. Något som blev ett stort steg i Lees transition, och hon ansökte direkt.

– Hade inte det här funkat vet jag inte hur det hade gått, då hade kanske sjukvården fått ytterligare ett självmord på sitt samvete, berättar hen i intervjun med QX. 

Lee Christiernsson. Foto: TV4
Lee Christiernsson. Foto: TV4

Utöver det var även Tone till hjälp då Lee skulle komma ut för sina barn.

– Det var självklart jättejobbigt, jag bokade in oss på ett hotell i stan. Det var jag, min ex-fru och mina två döttrar. När vi kom upp till hotellrummet la jag ut bilder som jag skrivit ut på tre kända transsexuella. Det var Tone Sekelius, Caitlyn Jenner och dåvarande skolministern, Lina Axelsson Kihlblom. Och så en bild på mig. Sen berättade jag som det var. De blev självklart både chockade och jättesorgsna, men vi hade ändå två fina dygn på hotellet, förklarade Lee i intervjun.

Läs mer: Tone Sekelius om fina stödet från äldre – lyckan över seniora fansen: ”Gör mig väldigt glad”

Två år sedan Tone kom ut

För tillfället är Tone Sekelius aktuell i Melodifestivalen där hon briljerade under första deltävlingen och gick raka vägen till final.

Och i veckan var det exakt två år sedan hon publicerade sin första video som Tone på Youtube med titeln ”JAG ÄR TRANS.”

Här kan du se Tones video:

”Idag är det två år sedan jag kom ut. Livet satte liksom igång igen, livslusten kom tillbaka, glädjen började sprudla, motivationen satte igång, jag kände mig hel igen. Att vara sig själv till hundra procent är så himla viktigt. Det påverkar så många andra saker i våra liv. Jag är så glad att jag kom ut, och oj vad tacksam jag är för allt stöd jag fått av er längs vägen. Ja, självklart finns fortfarande dagar fyllda av ångest och könsdysfori, men jag känner mig sann mot mig själv, och det gör det hela lättare 2 år..?! Det känns som så lång tid, samtidigt som att det alltid varit såhär,” skriver hon på sin Instagram.

Lees fina överraskning

När Tone besökte TV4:s ”Efter fem” under tisdagen dök det därför upp en väldigt personlig och fin hälsning från Lee.

– Du har inspirerat och hjälpt så många andra människor på vägen, sa hen bland annat.

Här kan du se hela Lees hälsning till Tone:

”Jag vet hur pass stor den känslan är”

Tone blev uppenbart överraskad och glad efter att ha fått höra Lees fina ord.

– Vad fint det här är! Jag läste faktiskt Lees intervju och såg det här. Det gjorde mig så himla, himla glad. Och det här är bara så… det är svart på vitt att historier måste få höras, sa Tone i programmet och fortsatte:

– Jag vet hur pass stor den känslan är när det väl släpper och man liksom får komma ut. Jag har levt så här väldigt länge men att få berätta det för andra- det blir en så himla stor lättnad i livet. Så jag är bara väldigt glad att se det här.

Följarnas reaktioner

Men det var inte bara Tone som tyckte att det var väldigt fint, många i Lees kommentarsfält på Instagram hyllar nu profilen efter gesten.

”Så fin hälsning! Jag hoppas att ni gör en gemensam youtubevideo ihop!”

”Både du och Tone, ni är så kärleksfulla och varmgoda människor att ni våga ta steget och visa vem ni var. Blir så varm i hjärtat av att höra era stories. Fortsätt och vara ni, ni är så grymma. Hoppas vi får se mer av dig Lee. All kärlek och respekt till dig”

”Så fint av dig att lyfta Tone. Och du, precis som Tone är så vackra på både in och utsidan”

”Så himla fint sagt. Alla har rätt att vara den man vill”

Ni är båda fantastiska!