Tilde i tårar i direktsändning – efter Berghagens vackra hyllning till Lill-Babs

När Lasse Berghagen gästade TV4 Nyhetsmorgon kunde inte ens Tilde hålla på sin professionella programledarroll. Morgonens gäst var Lasse Berghagen, som varit gift med folkkära artisten Lill-Babs och fått dottern Malin tillsammans med henne. Men trots att det gick skilda vägar har de haft en fin relation till varandra, det märks tydligt när Berghagen gästade Tilde och kollegan Jesper Börjesson.
– Jag låg och tänkte på det i natt, att hon egentligen borde ha fått Nobels fredspris i att sprida kärlek. För det gjorde hon verkligen, säger Lasse Berghagen i ”Nyhetsmorgon” och tillägger:
– Hon var en person som verkligen brydde sig. Och hon hade tid för det. Hon jobbade mycket ideellt och startade skolor nere i Afrika i sitt namn.

Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT

Så hyllade Lasse Berghagen exfrun Lill-Babs

Som gäst i direktsändning passade Lasse på att läsa upp en dikt han skrivit om sin exfru Barbro. En dikt som gjorde att Tilde inte kunde hålla tillbaka tårarna.

Du vandrar som oftast allena. På väg mellan vagga och grav. Din ränsel är fylld utav drömmar och längtan din vandringsstav. Stark i din tro på din framtid, du anar ett mål där du går. Din ungdom finns med som en skugga från smultron och barfotaår”.

”Visst möter du sorgen och saknad, det vore väl konstigt ändå om du skulle skonas från smärta. Om himmelen alltid var blå”.

Du vandrar oftast allena med döden som färdkamrat. Men vad gagnar att gå här och grunna, grubbel kan göra dig blind. Sjung du din lovsång till livet och var glad åt allt gott som ges”.

Hela inslaget från TV4 kan du se här:

Jag fick gåshud när jag hörde Lasses varma ord om sin exfru. Dela gärna för att låta minnet av ikonen Lill-Babs leva vidare. 

Exit mobile version