Foto: Claudio Bresciani / TT, Kanal 5

Här spred familjen Hans Wahlgrens aska

Hans Wahlgren lämnade jordelivet i våras – nu har familjen låtit sprida hans aska över en mycket speciell plats som låg Hans nära hjärtat.

Det var den 10 maj 2024 som skådespelaren, textförfattaren och sångaren Hans Wahlgren somnade in, efter att ha kämpat mot cancer sedan hösten 2023. Kvar lämnade han hela familjen och resten av landet i stor sorg och saknad.

I juni så sade närmsta familjen och vännerna sina sista avsked till Hans Wahlgren under begravningen i Gustavsbergs kyrka. Den blev en sorglig men vacker ceremoni, vilket bland annat dottern Pernilla Wahlgren tidigare berättat om.

– Det är den sorgligaste men vackraste dagen samtidigt i mitt liv, sade hon tidigare till Aftonbladet.

Men det är först nu som askan efter Hans har spridits, vilket Pernilla berättat om i podden Wahlgren & Wistam. Anledningen till att det dröjt är för att det tagit tid att få tillstånd, samt att det varit svårt att hitta en tidpunkt då hela familjen kunde samlas. Men emellan Pernillas och Christians bröllop i Marbella och deras smekmånad så hittade de en lucka där de alla kunde samlas för att sprida Hans aska i havet.

Här spred familjen askan efter Hans

Familjen åkte båt ut i Torsbyfjärden utanför Värmdö, där man har utsikt mot Hans Wahlgren och Christina Schollins stora röda hus.

– Så spred vi askan över havet och sa hejdå till pappa. Sedan la vi oss mitt i Torsbyfjärden så att vi samtidigt såg det stora röda huset, där pappa alltid stod när vi åkte båt hem och vinkade till oss. Då nästan såg man honom stå där och vinka och samtidigt var himlen helt otrolig, säger Wahlgren i podden och fortsätter.

– Jag kände ”pappa är inte i askan han är uppe i himlen”, jag kände det så tydligt, hela himlen färgades så vacker.

Därtill så spred familjen rosor i vattnet och spelade ”Visa vid vindens ängar”. Därefter åt de middag tillsammans i Gustavsberg.

– Det blev ett jättefint avslut och en fin kväll, säger Wahlgren i podcasten.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev