Hård kritik efter Melinda Jacobs bröllop med E-type – bilderna väcker starka känslor

Ett sagobröllop med kärleken i centrum.
Nu är Martin ”E-Type” Eriksson och Melinda Jabocs äntligen make och hustru.
Samtidigt har ett ordbråk blossat upp efteråt – med andra aktörer inblandade, skriver Aftonbladet.

Och kritiken är tuff.

Det är som en historia berättad ur den bästa av kärlekssagor. Hur Martin ”E-Type” Erikson, 58, träffade sin Melinda Jacobs, 39.

Artisten som blev en av landets största stjärnor på 1990-talet – och familjehemsmamman vars engagemang för barn och unga berört ett helt land.

Lördagen den 16 september vigdes paret i Vadstena av statsministerfrun tillika prästen Birgitta Ed inför cirka 300 gäster i kyrkan på orten där brudparet också bor.

Efter ceremonin kördes paret med häst och vagn till Vadstena slott där festen, med vikingatema, drog i gång. E-Type som sedan många år har ett starkt intresse för det historiska fenomenet. Han har bland annat byggt en vikingaby och skrivit ungdomsboken Sveakampen på temat.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @missmelinda_j

Orden om lyckan som nygifta

E-Type berättade om hur det är att vara nygift dagen därpå.

– Det var fantastiskt, underbart. Det var mer än vad vi har vågat drömma om. Man har ju en förhoppning och en dröm och den tiofaldigades, sade han till Expressen.

Även för hustrun Melinda var lyckan förstås total.

På måndagen publicerade hon ett inlägg på Instagram där hon skrev en första summering av bröllopsdagen.

– Funderar och funderar vilka ord jag ska använda… vilka är stora nog, tillräckliga? Vilka kan beskriva den magiska dag vi fick uppleva i lördags omringade av så mycket kärlek, skriver Melinda Jacobs i inlägget.

Åkte häst och vagn med Ulf Kristersson efter bröllopet

Det blev en underbar dag. Efter att det nygifta paret bytt ringar åkte de häst och vagn – tillsammans med prästen Birgitta Ed, och hennes make statsminister Ulf Kristersson (M). På bilder från bröllopet kan man se hur de båda paren ler ikapp på den för Martin och Melinda stora dagen, samtidigt som bröllopsgästerna vinkar av paren.

E-Type och Kristersson har blivit goda vänner sedan Melinda Jacobs introducerade dem för varandra för något år sedan. Hon och statsministern arbetade tillsammans ett kort tag med det kända fallet ”Lilla hjärtat” 2020.

Att Kristersson fick åka med i häst och vagn efter det kändistäta bröllopet, där bland andra Uno Svenningsson framförde sin klassiker ”Vågorna”, förklarar E-Type så här:

– I modern tid då även kvinnor är präster är det brukligt att hon då har sin äkta make med sig om hon är gift. Så vi fick trevliga Ulf på köpet. Vi önskar såklart att droskan var ännu större så alla gäster fick plats, skriver E-Type i ett meddelande till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @missmelinda_j

Statsministerns presskontakt förklarar för tidningen att Kristersson och Jacobs möttes efter att hennes fosterdotter Esmeralda, även kallad ”Lilla hjärtat”, avled, och att de därefter jobbade tillsammans för att förbättra lagstiftningen för just fosterbarn.

– I helgen ville han fira Melinda på hennes bröllop, skriver Kristerssons biträdande presschef till Aftonbladet.

Kritiken efter bilderna från bröllopet

Men statsministern möts också av kritik för sitt tilltag.

Flera politiska profiler menar nämligen att bilderna på Kristersson rimmar illa med hur vardagen ser ut i det Sverige han nu är statsminister för – med svarta rubriker om gängskjutningar och kriminalitet.

– Enligt Ulf Kristersson har ingen regering i modern tid haft så stora utmaningar. Veckan präglades av dödsskjutningar och slitningar med Turkiet kopplat till gängbrottslighet. När Kristersson är i media är det i en hästvagn tillsammans med artisten E-type, skriver riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg (S) på X.

Också Daniel Swedin, politisk redaktör på tidningen Arbetet, har reagerat på bilderna från bröllopet.

– Ska statsministern vara på E-Types bröllop eller lösa Nato-frågan och fånga kriminella? skriver han på X.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.