Hård kritik mot Tareq Taylor efter utspelet – nu svarar tv-kocken

Efter följarnas kritik – nu väljer Tareq Taylor att gå ut med ett förtydligande.
Den populäre tv-kocken, som just nu är aktuell i SVT:s ”Trädgårdstider”, möts av tuffa ord efter utspelet i sociala medier.

Tareq Taylor har genom åren varit en av landets mest populära tv-kockar. I vintras belönades han till och med med en egen programserie på SVT. ”Tareqs matresa” blev snabbt en tittarfavorit.

Nu under våren har Tareq som vanligt varit aktuell i en annan populär SVT-serie, nämligen ”Trädgårdstider” med bland andra kollegan Pernilla Månsson Colt.

https://www.facebook.com/Tradgardstider/photos/3342437985859685

Det sista avsnittet för säsongen sänds på tisdagen den 10 maj i SVT.

Vid sidan av sina tv-uppdrag har Tareq Taylor under det senaste året utkämpat en hård kamp.

Tareq Taylor i vårens ”Trädgårdstider”. Foto: SVT

Restaurangbranschen har som bekant haft en oerhört turbulent tid i coronapandemins spår. Detta har slagit skoningslöst mot många matställen i Sverige – och även Tareq har påverkats.

Han har under det senaste året bland annat kritiserat regeringen för att vara passiv i frågan i en debattartikel i Svenska dagbladet, och medverkat i flera olika medier i debatten.

– Vi befinner oss nu i fritt fall. Branschen blöder i dag så kraftigt att vi riskerar en total restaurangdöd. En situation vi aldrig tidigare skådat. Situationen är kritisk för att uttrycka det milt, sade Tareq Taylor i december till Kvällsposten.

Då riktade han också kritik mot regeringen och ansvariga myndigheter.

– Regeringen och myndigheterna kommunicerar ett dubbelt budskap, å andra sidan uppmanas branschen att hålla öppet och ena sidan uppmanas medborgare att stanna hemma, säger han. 

Kritik mot Tareq Taylor efter politiska utspelet

Men nu vädrar Tareq Taylor morgonluft. I ett nytt inlägg på Instagram skriver SVT-profilen:

”Nu är vi på G! Det nya stödet som Moderaterna la på bordet röstades vidare i torsdags! Nu ska det vidare till beredning. Det är dags för Visita,
Svenskt Näringsliv och Företagarna att nu ställa sig bakom stödet! Tillsammans så Ska vi klara detta!”, skriver Taylor.

Han syftar på det politiska förslag som M står bakom om att omställningsstödet även ska omfatta lönekostnader för företag – ett förslag som Centerpartiet och Liberalerna ställt sig tveksamma till, enligt Di.

Att Taylor skriver om partipolitik faller dock inte alla följare i smaken. På sociala medier får han nu motta viss kritik i kommentarsfältet till sitt eget inlägg.

”Varför blanda politik här? Inte så charmigt nå mer”, skriver en av följarna.

”Det var ett lågvattenmärke. Hade högre tankar om dig”, skriver en annan.

Nu svarar Tareq Taylor på kritiken

Efter kritiken har nu den omtyckte tv-kocken själv valt att gå ut med ett förtydligande. I en uppdaterande kommentar till inlägget skriver han:

Foto: SVT

”För tydlighetens skull: Detta handlar inte om politik eller att jag tar ställning för ett visst parti. Mitt enda fokus är att vi inom servicebranschen skall ha ett stöd som är lika anpassat för oss som korttidspermittering är för industrin”, skriver Tareq Taylor i en kommentar till sitt eget inlägg och fortsätter:

”Det är fortfarande långt ifrån alla som klarar sig bra. Senaste undersökning visar att 65% av företagen går med minus varje månad. Det betyder fler uppsägningar och fler människor som kommer tvingas ut i arbetslöshet med allt vad det innebär. Detta är kärnan i kampen. Inte politik. Bara viljan att stå upp för en bransch som har betytt allt för mig”.

Tv-kocken får också gott omdöme från flera följare.

”Tror knappast någon för fram sitt budskap enklare och tydligare än du, Tareq”, skriver en följare i kommentarerna.

”Det är vårdpersonal och resturangpersonal som är hårt ansatta i coronan, jag är en av de som kämpar för dom utan dom stannar Sverige”, skriver en annan.

Här kan man ta del av Tareqs inlägg:

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.