Hasse Anderssons vrede mot Katrin Zytomierska – efter orden om tuffa sjukdomen

Bloggerskan Katrin Zytomierska fick syn på en kvinna som använde sin diabetesspruta under ett besök på en hamburgerrestaurang och reagerade starkt.

Nu får hon kraftiga mothugg från Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Det är i sin podcast ”Mitt i livet” som Katrin Zytomierska berättar om händelsen.

När hon besökte en hamburgerrestaurang såg hon hur en kvinna tog fram och använde sin diabetesspruta.

”Reagerade starkt”

Zytomierska berättar att kvinnan lyfte upp tröjan så magen syntes, för att sedan ta fram vad hon beskriver som en ”jättespruta”.

– Jag reagerade väldigt starkt på det. Jag vill inte säga att jag tappade matlusten, för det gjorde jag inte. Jag vill inte säga att det var hemskt och fruktansvärt och jag höll på att spy, för så var det inte. Men jag reagerade. Jag tyckte inte att det var passande, säger Zytomierska i podcasten och fortätter.

– Hon måste ha haft diabetes. I och med att jag är en sådan här hälsomänniska blir jag så här, jag tycker det är fruktansvärt när jag ser henne.

Zytomierska jämförde användandet av diabetessprutan med att byta tampong och frågar sig om det vore okej att byta tampong vid bordet.  Men hennes ord i podcasten får Hasse ”Kvinnaböske” Andersson att rasa.

Anderssons ilska: ”Det är dumt”

Andersson, som flera gånger tidigare berättat om sin diabetes och kampen mot sjukdomen, säger att Zytomierskas beteende är ”tramsigt”.

– Det tycker jag är fruktansvärt att gå ut och säga så. Det tycker jag är dumt, säger han till Expressen och fortsätter:

– De som har typ 1-diabetes, eller måste ta insulin i samband med varje måltid, om de inte kan göra det på restaurang, då kan de aldrig äta någonstans utom hemma.

Insatt i sjukdomen

Hasse Andersson har varit väldigt intresserad av och satt sig in i forskningen gällande diabetes. Han tror själv att en lösning inte ligger långt borta och ser positivt på sin framtid med sjukdomen.

Gällande situationen Zytomierska beskriver konstaterar han att de flesta han känner sköter sina injektioner på ett diskret sätt.

– Jag tycker inte man behöver sitta och kavla upp kläderna precis vid matbordet. Man försöker ju göra det diskret. Men det är någonting naturligt, och en vardag för de som har diabetes, säger han till Expressen.

Vad tycker du om Zytomierskas reaktion på händelsen på restaurangen? Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!