Heath Ledgers dotter har växt upp och hon är pappa upp i dagen

Det har gått 10 år sedan Heath Ledger hittades död i sin lägenhet på Manhattan.

Den australiensiska skådespelaren dog av hjärtstillestånd, som orsakades av för mycket alkohol i kombination med receptbelagda läkemedel och sömntabletter.

Han blev 28.

Det är fortfarande oklart varför den unga skådespelarstjärnan hamnade i en sådan ond spiral, men en sak som vi vet säkert är att han älskade sin dotter, Matilda, över allt annat.

”Matilda är bedårande, vacker, uppmärksam och klok. Jag älskar henne så mycket. Att bli pappa överträffade alla mina förväntningar. Det är den största upplevelsen jag någonsin har haft, det är underbart”, berättade Heath Ledger 2005.

Faktum är att skådespelarens vän och röstcoach, Gerry Grennell, avslöjade för People Heath Ledger alltid tänkte på sin lilla flicka, även under sista veckorna i livet.

”Han saknade sin tjej, han saknade sin familj, han saknade sin lilla flicka – han ville träffa henne och hålla henne och leka med henne”, berättadeG Gerry Grennell.

Facebook/Life & Style Weekly

Matilda Rose Ledger föddes den 28 oktober 2005, ungefär ett år efter att hennes pappa och mor, skådespelerskan Michelle Williams, började dejta.

Paret träffades i samband med inspelningarna Brokeback Mountain sommaren 2004.

Heath blev upp över öronen förälskad i den ett år yngre ”Dawson’s Creek”-stjärnan ­Michelle Williams, som spelade hans fru i Brokeback Mountain.

Facebook/HeathLedger

Det tog inte lång tid innan paret började planera framtiden tillsammans.

”Vi pratade om att skaffa barn väldigt tidigt. Jag har alltid vetat att jag vill bli en ung pappa”, sa Heath i en intervju enligt den australiska sajten News.

Men 2007 bestämde sig paret för avsluta sitt 3-åriga förhållande, beslutet att gå skilda vägar var ömsesidigt.

Heath och Michell förblev dock goda vänner tills Ledgers tragiska bortgång.

Vid skådespelarens död var dottern Matilda bara 2 år, så hennes mamma såg till att hon höll borta från allmänheten och pressen.

Facebook/HeathLedger

Hon befann sig i Trollhättan och spelade in Lukas Moodyssons engelskspråkiga film, Mammut då hon fick veta om Ledgers död:

Michelle släppte ett uttalande efteråt:

”Var vänlig och respektera vårt behov av att sörja ifred. Mitt hjärta är trasigt. Jag är mamma till den mest fina och vackra lilla tjejen som är hennes pappas spökande avbild. Allt jag kan hålla fast vid är hans närvaro inne i henne, som avslöjar sig varje dag. Heaths familj och jag tittar på Matilda när hon viskar till träden, kramar djur och tar steg framåt – då vet vi att han fortfarande är med oss. Hon för evigt finnas i våra bästa av minnen”.

I november 2016 gjorde Michelle en sällsynt intervju och pratade om att uppfostra Matilda, utan hennes far.

Facebook/Life & Style Weekly

”I ärlighetens namn känner jag att jag tror på att man inte ska kämpa emot omständigheterna utan i stället acceptera var man är och var du har varit”

Hon fortsatte:

”Det enda som gör att jag inte riktigt kan gå den vägen fullt ut är att Matilda inte har sin pappa. Det är något som aldrig kommer bli ”rätt””.

Facebook

Familjen försökte hålla Matilda bort från rampljuset under hennes tidiga år. Men nu har bilder av Matilda cirkulera på nätet ett bra tag.

Idag är Matilda en vacker 11-årig tjej som har sin fars ”energi”. Nyligen publicerades bilder när hon var på utflykt med sin mamma och likheten med hennes pappa är slående.

Håll med om att de är lika varandra?

Facebook

”Hon har en väldig energi”, säger Kim Ledgers, pappa till Heath Ledger.

”Heath sov aldrig när han var två och Matilda var likadan. Hon är den här energibollen och hon utstrålar den här lilla auran”.

Facebook/Lifestyle & Weekly

I veckan gick även familjen ut med att Heath Ledgers dotter kommer att ärva hela sin fars förmögenhet.

Heath Ledgers förmögenhet beräknas uppgå till ungefär 20 miljoner dollar. I sitt testamente gav han visserligen allting han ägde till sina föräldrar och tre systrar.

Facebook/MatildaRoseLedger

Men testamentet skrevs under 2003, två år innan Matilda Rose föddes. Heath Ledgers pappa, Kim, säger nu att familjen inte tänker ta emot arvet.

Allt ska gå till dottern och pengarna ska förvaltas i en stiftelse tills att hon blir myndig.

Facebook

Ser du likheten mellan Matilda och Heath? Låt oss veta i kommentarerna!

Och gilla och dela artikeln om du också saknar Heath Ledger!